Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Econcult s'alia amb diverses consultores per a participar en una licitació internacional per a proveir assistència tècnica al govern i als agents culturals de Burkina Faso
Acrònim

BURFAS2019

Codi referència

FED/2019/411-856

Descripció

Liderat per la consultora internacional AECOM, Econcult participa de la mà dels professors Pau Rausell i Raúl Abeledo en un consorci (juntament amb la consultora francesa Dedale i la Luxemburguesa PROMAN) que ha obtingut en licitació pública el contracte d'assistència tècnica del programa de suport a les indústries creatives i a la governança de la cultura a Burkina Faso. La convocatòria es llança des dels programes d'ajuda exterior de la UE (11e FED CRIS project Núm. FED/2017/040-935) i té com a objectiu crear una dinàmica de desenvolupament cultural, basada en els valors comuns del poble burkinés, les capacitats empresarials i la creativitat dels agents. Els objectius específics es refereixen, d'una banda, a la millora de la creació d'ocupació en sectors prioritaris (imatge, arts escèniques, artesania i disseny), als motors de les indústries culturals i, per una altra, a la contribució a l'enfortiment de la governança cultural del Ministeri de Cultura, Arts i Turisme (MCAT) i a la descentralització cultural a nivell regional.

El programa inclou assistència tècnica i tres contractes de subvenció en favor del MCAT, el Fons de Desenvolupament Cultural i Turístic (CTDF) i la Direcció Regional de Cultura, Arts i Turisme de les Altes Conques, en col·laboració amb el Consell Regional de les Altes Conques.

Les funcions dels investigadors d'Econcult són, a partir de la seua experiència en l'àmbit de la planificació cultural, la prestació de serveis d'assistència tècnica a curt i llarg termini.

La prestació d'assistència tècnica inclou dos experts/as principals a llarg termini: un expert/a cap de missió, economista en el MCAT, i un expert financer en el FDCT. El subministrament d'experts a curt termini, estimats en 300 dies/persona, implica, d'una banda, el suport al MCAT (metodologies d'investigació, enquestes, bancs de dades, anàlisis, planificació estratègica, economia de les indústries culturals i creatives, estructuració i funcionament dels sectors, creació, producció, difusió d'obres i béns culturals, estratègies de comunicació i màrqueting per a productes culturals i organitzacions professionals). El valor de la licitació total s'aproxima als 1,8 milions d'Euros. Es tracta de la primera vegada que Econcult participa en un projecte a l'Àfrica Subsahariana, evidenciant el procés d'internacionalització de la unitat d'investigació de la Universitat de València.

 

Desenvolupa el projecte
Unitat d'Investigació en Economia de la Cultura i Turisme (ECONCULT)
Paraules clau

Burkina Faso, ocupació, cultura, governança

Investigadors principals:
  • Rausell Koster, Pablo Francisco
  • PDI-Titular d'Universitat
Veure fitxa
Investigadors participants:
  • Abeledo Sanchis, Raul
  • PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
  • Cap de Seccio-Servei
  • Cap Iniciatives del Observatori Cultural.
Veure fitxa
Equip de treball no UV

  • Chuan Li - Universitat de València
  • Inés Carreres - Universitat de València
  • Tony Murphy

Data d'inici
2019 Gener
Data de finalització
2022 Desembre
Entitats finançadores:

Unió Europea