Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Procediment d'obtenció de materials mesoporosos
Tipus: Patent. Codi referència: 201958R-Ros, JV
Entitats titulars
  • Universitat de València
Personal inventor UV
  • Amoros Del Toro, Pedro Jose
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Ver ficha
  • El Haskouri Bennagi, Jamal
  • PDI-Titular d'Universitat
Ver ficha
Personal inventor no UV
  • Ruth de los Reyes Cánovas
Antecedents

Els materials mesoporosos són àmpliament emprats en diferents sectors per les excel·lents propietats relacionades amb elevades àrees superficials i grandària de partícula modulable. No obstant això, presenten l'inconvenient que la seua síntesi és lenta i tediosa, la qual cosa sol implicar temps de processament i/o envelliment prolongats. A més, en molts casos no és escalable a una major quantitat. Addicionalment, després de la seua obtenció requereixen una etapa de calcinació amb una duració de diverses hores per a eliminar el tensioactiu que ha sigut emprat com a agent director en la formació de porus. Això limita la seua rendibilitat i aplicació comercial. Fins al moment les metodologies per a eliminar l'agent director requereixen àcids, dissolvents orgànics o calcinació en forns basats en resistències elèctriques (magnetrons). No obstant això, no hi ha hagut fins al moment un mètode de síntesi ràpid i senzill que a més siga capaç de calcinar completament el sòlid de manera simple i en un temps breu.

Invenció

Personal investigador de la Universitat de València ha desenvolupat un nou procediment ultraràpid per a l'obtenció de materials mesoporosos mitjançant l'ús de radiació microones de fonts d'estat sòlid, que resol els problemes anteriorment descrits. A partir de l'aplicació d'aquesta tecnologia en condicions ben controlades, s'obtenen de manera ràpida i homogènia materials mesoporosos bimodals basats en òxids de silici.

Aplicacions

La invenció es pot aplicar en qualsevol sector que utilitze sistemes mesoporosos, com per exemple en el sector farmacèutic, alimentació, agrícola en l'àmbit de la investigació. També pot ser emprat per les empreses que comercialitzen en l'actualitat equips microones de síntesi química basats en un magnetró com a font de radiació, com una millora en substituir la font per una d'estat sòlid.

Avantatges competitius

El procediment descrit presenta els següents avantatges:

  • Rapidesa: Millora dels temps necessaris per a preparar els materials.
  • Alta homogeneïtat del material obtingut i reproducibilitat de resultats.
  • Estalvi energètic: Menor consum de la radiació microones enfront dels mètodes alternatius.
  • Cost d'inversió reduït: Menor cost de l'equipament necessari per a aplicar el procediment.
Estat de la propietat intel·lectual
  • Patent sol·licitada
Contacte
Servei de Transferència i Innovació

Campus de Blasco Ibáñez

C/ Amadeu de Savoia, 4

46010 València (València)

96 38 64044

Geolocalització

https://www.uv.es/serinves

servei.transferencia.innovacio@uv.es