El Grup pertany a la Universitat de València i està situat en l'edifici d'investigació Jeroni Muñoz del Campus de Burjassot.
Està format pel personal ‘sènior’:
- Carmen Amaro, catedràtica de Microbiologia. E-mail: carmen.amaro@uv.es
- Belén Fouz, professora contractada indefinida. E-mail: belen.fouz@uv.es
- Eva Sanjuán, becària postdoctoral. E-mail: eva.sanjuan@uv.es
- Rubén Salvador Clavell, becari postdoctoral. E-mail: ruben.salvador@uv.es
- Héctor Carmona Salido, estudiant de doctorat (FPI). E-mail: hector.salido@uv.es
I el personal 'júnior':
- Carla Molina Sorribes, estudiant de doctorat (FDEGENT). E-mail: carla.molina@uv.es
- Arnau Pérez Roig, estudiant de doctorat (ACIF). E-mail: arnau.perez@uv.es
- Javier Barriga Cuartero, estudiant de doctorat (FPI). E-mail: luis.barriga@uv.es
- Pablo Ibáñez Payá, estudiant investigador en formació (INVESTIGO). E-mail: pablo.ibanez-paya@uv.es
- Sofia López Solís, estudiant investigadora en formació (INVESTIGO). E-mail: sofia.lopez@uv.es
- Marina Pérez Lara, estudiant de pràctiques del grau de Bioquímica i Ciències Biomèdiques. E-mail: mapela5@alumni.uv.es
La professora Carmen Amaro és experta en patogènesi i evolució microbiana, i investigadora especialitzada en Vibrio vulnificus, un patogen zoonòtic aquàtic relacionat amb el canvi climàtic. En 2004 va fundar l'equip PAFZP (Patògens en Aqüicultura: Patògens de Peixos i Zoonòtics). Aquest equip realitza tant investigació acadèmica bàsica com investigació aplicada per a la indústria relacionada amb l'aqüicultura. La professora Amaro és considerada una autoritat mundial en la biologia i les malalties (vibriosis) causades per Vibrio vulnificus. Ocupa el tercer lloc mundial en nombre d'articles sobre V. vulnificus i el primer en nombre d'articles sobre vibriosis, segons la base de dades Scopus. Ha format a més de 50 investigadors dins del seu equip d'investigació, supervisant a estudiants postdoctorals, predoctorals i de postgrau espanyols i estrangers. És membre permanent del comité organitzador de congressos internacionals sobre Vibrio i és consultora especialitzada en malalties causades per V. vulnificus per a l'Organització Mundial de la Salut i l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació.
Belen Fouz és professora contractada doctora indefinida (temps complet) en la ERI BioTecMed i membre del grup d'investigació “Patògens en Aqüicultura”, responsable de la investigació aplicada a la indústria Aqüícola. La seua carrera s'ha centrat en l'estudi de patologies causades per bacteris o virus, amb especial èmfasi en la investigació aplicada en col·laboració amb empreses aqüícoles. La seua àmplia experiència li ha proporcionat una base sòlida única en el camp de les infeccions, la qual cosa ha permés establir col·laboracions, tècniques i protocols interdisciplinaris. Ha treballat intensament en el desenvolupament i avaluació de l'eficàcia de vacunes i dietes per a peixos de cultiu durant anys. A més, ha realitzat estudis sobre el microbioma intestinal de peixos mitjançant tècniques de seqüenciació massiva. Ha participat en 20 projectes de R+D finançats per convocatòries públiques (5 com a científica responsable) i ha estat involucrada en més de 30 projectes finançats per la indústria (com a científica responsable en la majoria). A més, és coautora de 55 publicacions en revistes internacionals i diversos capítols de llibres i ha dirigit 20 projectes d'investigació de màster.