Logo de la Universitat de València Logo Grup de recerca en reconeixement per a la sostenibilitat - REDOLi Logo del portal

Dos investigadors del grup REDOLi han escrit el capitol 25 del llibre “Nanosensors for Smart manufacturing”

  • 16 de juny de 2021
Nanosensors for Smart manufacturing

El llibre proporciona informació sobre els conceptes fonamentals de disseny i aplicacions emergents dels nanosensors en processos de fabricació intel·ligent.

Aquest llibre suposa una important font de referència per a científics i enginyers que vulguen aprendre més sobre com els sensors a nanoescala poden millorar les tècniques i processos de fabricació intel·ligent.

El capítol aborda la importància dels sensors com a element clau per al desenvolupament d'una nova generació d'embalatges intel·ligents disponibles per a mostrar informació del producte al consumidor.

La nanotecnologia ofereix oportunitats interessants per al desenvolupament de components actius, integració amb l'embalatge, miniaturització, comunicació i bateries. No obstant això, el seu ús en embalatges intel·ligents encara està limitat. En el capítol es reporta una revisió d'exemples recents de sensors, incloent-hi nanomaterials o nanoestructuras amb potencial per a ser aplicats en el camp dels embalatges intel·ligents. Les referències inclouen indicacions de temps i temperatura, pH, sensors per a la humitat i la pressió, però els exemples més freqüents estan basats en sensors de gasos.

El llibre i els capítols es poden adquirir en ScienceDirect.