University of Valencia logo Logo SATTUi Logo del portal

1r de Maig, Dia Mundial dels Treballadors i Treballadores

  • April 29th, 2024
SATTUi - 1r de Maig, Dia Mundial dels Treballadors i Treballadores

MANIFEST 1r DE MAIG 2024 

Dia Mundial dels Treballadors i Treballadores

Actualment, estem veient com cada vegada els rics són més rics i els pobres més pobres, per no parlar de l’anomenada classe mitjana, que tendeix a desaparéixer, amb totes les implicacions socials, econòmiques i polítiques que comporta.

El sistema espanyol presenta una desigualtat en la distribució de renda i riquesa que no sols no es redueix prou, sobretot si ho comparem amb països de l’entorn europeu, sinó que sembla anar en augment. La capacitat per reduir la pobresa i la desigualtat és més baixa que en altres països de la zona euro.

La insostenible pujada dels preus, sobretot de l'alimentació més bàsica, devaluen constantment el valor real dels salaris, pel que es fa més necessari que mai un increment de sou que permeta viure amb dignitat i no sols sobreviure.

Afegit a tot això, les noves tecnologies (aplicacions informàtiques, etc.), les noves condicions de treball (majors càrregues de treball, intensificació del treball arran de places de plantilla no cobertes, etc.) i les noves formes d'ocupació (com la subcontractació o els contractes temporals cada volta més presents en les universitats públiques) fan molt necessari que les universitats, com a centres especialitzats en recerca, desenvolupament científic i tecnològic, a més de difusors de cultura en el si de la societat, tornen a ser capdavanters en la defensa dels drets del seu personal.

Per això, des de SATTUi reivindiquem que el proper 1 de Maig guanye força la reclamació de millores laborals i que els sous s'adeqüen a la inflació, recuperant el poder adquisitiu que el personal de les administracions públiques hem perdut, i estem perdent, des de fa anys.

 

Per un treball que ens permeta viure:

Recuperació del poder adquisitiu JA!

 

Links: