University of Valencia logo Logo SATTUi Logo del portal

28 d'abril 2022, Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball

  • April 26th, 2022
28 d'abril, Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball

Actuar junts per a construir una cultura de seguretat i salut positiva

 

Per a l’any 2022, l’OIT (Organització Internacional del Treball) proposa que el Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball (a celebrar el 28 d’abril) se centre en la participació i el diàleg social i en la creació d'una cultura de seguretat i salut positiva.

 

Durant la pandèmia de COVID-19, hem observat que comptar amb un sistema de Seguretat i Salut en el Treball (SST) sòlid, que incloga una participació efectiva de totes i tots (governs, empresariat, treballadors i treballadores...), és decisiu per a protegir els entorns de treball i salvaguardar la seguretat i la salut dels i les treballadores.

 

En el lloc de treball, la universitat en el nostre cas, una cultura de SST sòlida i positiva hauria de tenir unes característiques específiques:

  • Cal que, tant la representació institucional com les i els treballadors, valoren i promoguen el dret a un entorn de treball segur i saludable.
  • La representació institucional i el personal han de participar en la millora contínua de les condicions de seguretat i salut en el lloc de treball.
  • Cal aconseguir que les i els treballadors se senten còmodes plantejant les seues preocupacions sobre possibles riscos o perills per a la SST en el lloc de treball.
  • La representació institucional ha de col·laborar activament amb el personal per a trobar solucions adequades, eficaces i sostenibles.
  • És fonamental que haja una comunicació oberta i un diàleg basat en la confiança i el respecte mutu.

 

Contínuament ens enfrontem a riscos en matèria de SST en el món del treball, per això hem de continuar avançant en la construcció d'una cultura de seguretat i salut sòlida i preventiva a tots els nivells.

 

Des de SATTUi lluitem i continuarem lluitant, per una prevenció real i efectiva en tots els nivells de la universitat.

Si tens algun problema en el teu entorn laboral no dubtes a posar-te amb contacte amb nosaltres.

 

Accés al manifest i cartell