University of Valencia logo Logo SATTUi Logo del portal

Davant la tornada a les aules - COVID-19

  • September 17th, 2020
Fotos de les aules UVEG

Estimades i estimats companyes i companys

La tornada a l'activitat docent sota l'amenaça de la COVID-19, no hauria d'haver-nos enxampat per sorpresa, perquè portem 7 mesos sabent-ho i preparant-nos mentalment.

No obstant això, en l' arribada a les aules ens ha sorprés comprovar en quines condicions haurem de treballar en moltes d'elles (afortunadament no tots els centres han optat per les mateixes solucions), i ens preocupa que en moltes aules, de diferents campus, no s'hagen garantit les distàncies interpersonals (una cadira si i una altra no,  dóna com a molt 1 metre), màximament quan hem estat rebent tantes resolucions, recomanacions i instruccions del Ministeri i de Gerència (fins i tot en els cartells distribuïts pels edificis de la UVEG) repetint que s'havia de mantindre el metre i mig (mínim), en les classes ordinàries, i que l'aforament en els laboratoris docents havia de ser d'un estudiant per cada 5 metres quadrats (si existeix dubte si la vostra aula ho és o no, n'hi ha prou amb consultar el web institucional del vostre centre i buscar l'apartat "laboratoris docents").

Si els delegats de prevenció de SATTUi, haguérem conegut aqueixos plans quan es van fer, hauríem tingut l'oportunitat de revisar-los, contrastar-los amb les normatives i de col·laborar en el seu desenvolupament i aplicació.

No s'ha fet, i això ens obliga a haver de declarar-vos que ni SATTUi, ni els seus delegats de prevenció, hem tingut coneixement dels Plans de Contingència i Continuïtat elaborats per a cada centre (en els quals s'ha organitzat i decidit com es realitzaria la docència, entre d’altres coses), malgrat portar demanant-los des de finals de juny. Ni tampoc SATTUi ha donat suport a aquestes i altres mesures que s'han aplicat per a tornar a la docència presencial (i ens consta que tampoc altres sindicats).

A més, també volem expressar (per si encara s'és a temps) que hem trobat a faltar el nostre Vicerector de Professorat. I especialment ens hem quedat esperant d'ell:

-Una carta o declaració personal d'agraïment per a reconéixer el gran esforç que vam fer per a acabar la docència del curs 2019-20 des de les nostres cases, i amb els nostres propis mitjans.

-Que en acabar el curs ens haguera preguntat quins problemes vam tenir per a passar a la docència on-line i, no menys important, quins costos vam haver d'assumir per a poder fer-ho.

-Que ha pres mesures per a solucionar aqueixos problemes, cas que hàgem de passar una altra vegada a la docència on-line, i per a evitar que es repetisca la situació (excepcional llavors, però ara ja no) que visquérem per a poder finalitzar el curs.

-Que ha pensat en alguna mena de compensació pels costos que vam haver de sufragar personalment en treballar des de les nostres llars, encara que siga inferior.

-Que va revisar els informes d'avaluació que suposem el Servei de Prevenció va fer de les aules i laboratoris (que és on ens la estem jugant professorat i estudiantat), per a comprovar que els aforaments decidits s'ajustaven a les normatives (entre les quals està la pròpia de la Gerència).


Podem veure como estan les aules en la UVEG malgrat la COVID-19

Veure Aules

------------------------------------------------------

Bon inici de curs a totes i a tots!

SATTUi