Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Cultura Cientifíca y de la Innovación - Cátedra de Divulgación de la Ciencia Logo del portal

L'Oxigen Història íntima d'una molècula corrent..

  • Autores: Álvaro Martínez Camarena (València, 1992) és graduat en Ciències Químiques i doctor en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat de València, matèria sobre la qual també ha fet un màster, així com en Periodisme i Comunicació Científica per la UNED. Actualment, treballa com a investigador postdoctoral a la Universitat de València i a la Universitat París-Saclay. La seua àrea de recerca està centrada en el disseny de nous sistemes moleculars amb activitat antioxidant, especialment destinats al tractament de malalties neurodegeneratives com l’alzhèimer o el pàrkinson. L’any 2016 va començar la seua carrera en el terreny de la investigació i, des d’aleshores, ha realitzat diverses estades de recerca a la Universitat de Viena i a laUniversitat de Florència.
  • (2021).
  • Tipos de publicación: Llibre
  • Resumen:

    Tots sabem què és l’oxigen. Som conscients que és un dels components de l’aire que inhalem durant la respiració i que són els organismes fotosintètics els encarregats de restituir-lo a l’atmosfera. El que sovint desconeixem és fins a quin punt aquest compost té un paper fonamental en el desenvolupament de malalties de caràcter neurodegeneratiu com l’Alzheimer o el Parkinson, que ha donat forma a figures mitològiques com els vampirs o de quina manera el podem emprar per a eliminar tumors amb una precisió microscòpica. Saber més sobre aquesta molècula ens permet adonar-nos de la complexitat del nostre organisme i del limitat coneixement que en tenim. Perquè, en ocasions, per a conèixer un compost, no n’hi ha prou amb observar-ne el costat més comú, cal penetrar en les rareses que amaga.

  • Idioma: català
    Any ed.: 2021
    Enquadernació: rústica
    Format: 13 x 21 cm.
    Pàgines: 200

    ISBN: 978-84-1358-175-0
    Depósito Legal: V-532-2021