L'educació inclusiva fa referència, en essència, al dret universal a l'educació de tots i totes, independentment de quin siga la seua condició o origen. Representa un concepte amb clares connotacions ètiques àmpliament acceptat, fins al punt que el valor ideal de la inclusió difícilment és posat en qüestió.
No obstant això, quan analitzem amb deteniment totes les derivades i implicacions que emanen del desafiament que suposa l'educació inclusiva: falta de recursos, falta de formació, ràtios elevades d'estudiants per aula, exigències curriculars, etc. l'ampli consens inicial dona mostres puntuals de debilitat i apunten els dubtes i els matisos. A més, depenent de quines estratègies emprem per a l'avaluació de les actituds, els resultats no sempre mostren actituds cap a la inclusió fermament favorables.
Per això, el projecte planteja l'anàlisi de diferents tipus d'actituds cap a la inclusió d'estudiants amb NEE en el professorat en formació i el disseny d'accions formatives per a afavorir actituds positives cap a la inclusió.