MENÚ
.
.
.

PERSONES: “Educar en l’ecofeminisme: igualtat de gènere i sostenibilitat en l’aula”

L’ecofeminisme és un moviment polític i intel·lectual que emfatitza el nexe entre la dominació exercida sobre la naturalesa i les desigualtats de gènere. El model dominant de desenvolupament ha causat desigualtats de gènere i destrucció ambiental. Per això, repensar el desenvolupament a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible implica posar el focus d’atenció en la igualtat i la justícia de gènere (ODS 5). Per tal d’aconseguir-ho, l’educació i la conscienciació són fonamentals (ODS 4). La pandèmia de la covid-19 i les actuacions que se n’han derivat han posat de manifest la necessitat de la perspectiva ecofeminista en l’educació per a la sostenibilitat. El present curs abordarà com educar i conscienciar en l’ecofeminisme, atenent a la interdependència, les cures i la sostenibilitat de la vida i incorporant perspectives com les de la política, l’activisme i la pràctica de l’art. 

 

 

Any/Edició 2020  / 37
Data i hora d'inici 20/07/2020 09:00
Data i hora cloenda 20/07/2020 12:00
Durada 3 hores
Preu Gratuit
Lloc

www.uv.es/ueg

Tipus activitat Cursos
Modalitat Online matrícula
Idioma Castellà,Anglès
Adreçat a Estudiants. Públic en general
Coordina/Presenta

Carme Melo, directora del Centre Interancional de la UV

Objetius

Aquest curs pertany primer bloc de la programació de la 37UEG dedicat a les persones. En aquest bloc es posarà el focus en els objectius de l'1 al 5:

  1. Erradicació de la pobresa: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot arreu.
  2. Lluita contra la fam: Posar fi a la fam i la inanició, aconseguir la seguretat alimentària, millorar la nutrició i promoure una agricultura sostenible.
  3. Bona salut: Garantir vides saludables i promoure el benestar per a totes les edats.
  4.  Educació de qualitat: Garantir una educació inclusiva per a tots i promoure oportunitats d'aprenentatge duradores que siguin de qualitat i equitatives.
  5. Igualtat de gènere: Aconseguir la igualtat de gènere a través de l'enfortiment de dones adultes i joves.
Programa

PROGRAMA:

  • 9:00-12:00 Curs “Educar en l’ecofeminisme: igualtat de gènerei sostenibilitat en l’aula”.

Coordina: Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la UV.

9.00-09.45: “Objectius de Desenvolupament Sostenible i educació per a la sostenibilitat en temps de pandèmies” . Amparo Vilches, Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials, Universitat de València. (castellà)

09.45-10.30: “Coeducar per a la cura i la sostenibilitat de la vida”. Toya Vázquez, Departament de Teoria de l’Educació, Universitat de València. (castellà)

10.30-11:15: “Ecofeminisme i pràctica artística corporificada”. Verónica Perales, artista hipermèdia i professora al  Departament de Belles Arts, Universitat de Múrcia. (castellà)

11:15-12.00: "Critical ecofeminism: from misrecognition to renaissance and why we need it now more than ever ". Sherilyn MacGregor, Departament de Ciències Polítiques i Institut per al Consum Sostenible, Universitat de Manchester. (anglès subtitulada)