Logo de la Universitat de València Logo La Universitat de València amb Ucraïna Logo del portal

El Consell de Cooperació Bibliotecària condemna la Guerra d'Ucraïna

  • 21 de març de 2022
Guerra d'Ucraïna
Guerra d'Ucraïna

El Consell de Cooperació Bibliotecària (CCB), del qual formen part les biblioteques universitàries a través de REBIUN com a Comissió tècnica de Cooperació, condemna l'agressió i invasió d'Ucraïna per part de Rússia i manifesta expressament la seua solidaritat amb el govern i amb el poble d'Ucraïna.

Aquesta invasió constitueix una flagrant violació del dret internacional per part de Rússia i sol·licitem el seu cessament immediat, així com el restabliment de la pau.

Des del CCB, i des de totes les xarxes de biblioteques i entitats que ho conformen, treballem perquè es respecten els drets fonamentals i els principis i valors democràtics, i reclamem la col·laboració internacional per a preservar el patrimoni bibliogràfic i les infraestructures bibliotecàries d'Ucraïna.

El Consell de Cooperació Bibliotecària es posa a la disposició de les institucions i dels professionals de les biblioteques ucraïneses per a oferir el nostre suport tècnic i col·laborar en l'exercici efectiu del dret a la informació.