UVdocènciaUniversitat de València Logo del portal

  

Recursos

 

Preguntes freqüents

  • Què he de fer si tinc símptomes de la malaltia COVID-19?

    Si presentes símptomes de la COVID-19 has de contactar amb el teu centre de salut i atenir-te a les recomanacions que t'indiquin. Si et recomanessin repòs domiciliari o alguna mesura hospitalària que t'obligués a sol·licitar la baixa laboral, has de contactar amb el teu director de departament. En el següent enllaç, tens la pauta d'actuació en vigor recomanada per la Conselleria en cas de positivitat enfront de SARS-CoV-2.

    Et recordem que els símptomes més comuns compatibles amb la COVID-19 inclouen febre, tos i sensació de falta d'aire. En alguns casos també disminució de l'olfacte i del gust, esgarrifances, mal de coll, mal de cap, feblesa general, dolors musculars, diarrea o vòmits. Els símptomes greus, que requereixen atenció immediata urgent, són dificultat per a respirar, dolor o pressió en el pit, incapacitat per a parlar o moure's, confusió o coloració blavosa en llavis o rostre.

  • Qui és la persona responsable COVID en la UV?

    Carlos Hermenegildo Caudevilla, Vicerector d'Investigació.

  • Quines són les mesures de prevenció bàsiques que he de respectar en les dependències de la UV?

    En la UV has de respectar les mesures generals de prevenció de la transmissió de la malaltia: higiene de Mans, ús de Màscara en la major mesura possible i manteniment de Metre i mig de distància interpersonal recomanada.
    A més, si així t'ho ha prescrit el facultatiu corresponent, has de romandre en el teu domicili.
    Et recomanem consultar la secció Conselleria en aquesta mateixa web, sobre actuació en casos de contagi o quarantena per a informar-te sobre aquestes situacions.

  • Com s'han organitzat les mesures de prevenció enfront de la COVID-19 en aquest període?

    Abans d'iniciar el curs 2021-2022, la UV ha implantat les mesures de prevenció enfront de la COVID-19 recomanades per les autoritats sanitàries de manera coordinada entre les cinc universitats públiques valencianes:

    • Reorganització dels espais, la circulació i el mobiliari per a garantir el manteniment de la distància interpersonal recomanada en els espais d'ús comú.
    • Instal·lació de mampares de protecció en els llocs d'atenció al públic.
    • Ubicació de dispensadors de solució hidroalcohólica en les entrades dels edificis i en els espais amb major afluència de persones.
    • Revisió i adaptació dels sistemes de ventilació per a minimitzar la recirculació d'aire interior i garantir la renovació mitjançant ventilació natural i/o mecànica, d'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries.
    • Increment del servei de neteja i desinfecció.
    • Increment del servei d'informació i control d'accessos.
    • Priorització de l'atenció telemàtica i telefònica.
    • Monitoratge del COa les aules per permetre el seguiment i avaluació de les mesures de ventilació.
  • Quan he de contactar amb covid@uv.es?

    Si tens símptomes o t'han diagnosticat la malaltia amb una prova PCR i has estat en les dependències de la UV des de les 48 hores abans de l'inici dels símptomes o de la presa de mostra per al diagnòstic, has de comunicar-lo com quant més prompte millor a covid@uv.es.

    No és necessari que envies la comunicació a covid@uv.es en altres casos d'aïllament, per exemple, si estàs en quarantena per ser contacte estret d'un cas de contagi alié a la UV, o si t'han diagnosticat la malaltia però no has estat en les instal·lacions de la UV en el període indicat.

  • Quina informació he de conéixer sobre COVID-19?

    Les persones referents COVID d'un centre (Facultat o Escola Tècnica Superior) han d'estar familiaritzades amb la següent informació:

    • Normativa interna de la UV:
      • Acord de 6 de setembre de 2021 adoptat per les Conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les Universitats de la Comunitat València en relació a l'inici de curs universitari 2021-22
      • Acord ACGUV 167/2021, de 29 de juny de 2021, pel qual s'aprova la planificació de la docència de les titulacions oficials de la Universitat de València en el curs acadèmic 2021-2022
      • Protocol d'actuació per al curs universitari 2021-2022, ratificat el 6 de setembre de 2021 per les Conselleries de Sanitat Universal i d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les Universitats de la Comunitat Valenciana
      • Instrucció IUV17/2020, de 9 de setembre, de la Gerència sobre les mesures preventives a conseqüència de la situació generada per la transmissió de la COVID-19.
      • Instrucció IUV 3/2021, de 2 de febrer, de la Gerència de modificació de la Instrucció IUV 17/2020 sobre les mesures preventives a conseqüència de la situació generada per la transmissió de la COVID-19
    • Preguntes freqüents dirigides a l'estudiantat de la UV
    • Preguntes freqüents dirigides al personal de la UV

    Qualsevol informació addicional d'interés es publicarà en aquesta pàgina web.

  • Què fa la UV quan es rep una comunicació en covid@uv.es? Com puc facilitar eixa tasca?

    Quan es confirma un cas de contagi, la UV col·labora amb les autoritats sanitàries per a identificar i informar els possibles contactes estrets de la comunitat universitària. L'objectiu d'aquesta col·laboració és actuar com més de pressa millor per a evitar contagis entre els membres de la comunitat universitària.

    Per a facilitar aquesta labor, quan ens comuniques el teu cas pots indicar-nos:

    • El teu nom complet i telèfon de contacte.
    • Les dependències de la UV en les quals has estat des de les 48 hores abans de l'inici dels símptomes o de la presa de mostra per al diagnòstic.
    • Les persones de la comunitat universitària amb les quals has estat més de 15 minuts durant aqueix període, a menys de 2 metres i sense un ús correcte de la màscara.

    L'equip de covid@uv.es només actua a partir d'un cas en la comunitat universitària que presente símptomes o el diagnòstic dels quals haja sigut confirmat amb una prova PCR o equivalent, per la qual cosa no és necessari comunicar altres situacions, com els aïllaments preventius per contactes estrets aliens a la UV o les quarantenes de familiars dependents.

  • Tinc obligació de comunicar al Servei de Prevenció i Medi Ambient que m'han diagnosticat la malaltia? Aquesta informació és confidencial?

    Tens obligació de comunicar el teu cas al Servei de Prevenció i Medi Ambient, a través de covid@uv.es o d'altres mitjans indicats en la seua pàgina web, sempre que hages estat en les dependències universitàries des de les 48 hores abans de l'inici dels símptomes o de la presa de mostra par al diagnòstic. L'obligació s'estableix a fi de salvaguardar la salut de les persones del teu centre de treball mitjançant l'adopció de les mesures preventives oportunes.

    No és necessari que envies la comunicació a covid@uv.es en altres casos d'aïllament, per exemple, si estàs en quarantena per ser contacte estret d'un cas de contagi, o si t'han diagnosticat la malaltia, però no has estat en les dependències de la UV en el període indicat.

  • Amb qui he de contactar per a fer una consulta sobre les mesures de prevenció enfront de la COVID-19 en el meu centre?

    Has de contactar amb la persona referent per a aspectes relacionats amb la COVID-19 del teu centre. En cas necessari, aquesta persona referent traslladarà la teua consulta a altres serveis o a la persona responsable COVID de la UV.

  • Què fa la UV quan es rep una comunicació en covid@uv.es? Com puc facilitar eixa tasca?

    Quan es confirma un cas de contagi, la UV col·labora amb les autoritats sanitàries per a identificar i informar dels possibles contactes estrets de la comunitat universitària. L'objectiu d'aquesta col·laboració és actuar com més de pressa millor per a evitar contagis entre els membres de la comunitat universitària i adoptar mesures addicionals en cas de brot.

    Per a facilitar aquesta labor, davant un contagi confirmat deus:

    • Si coneixes els contactes estrets d'acord amb la definició anterior, anticipar-te, indicant al personal o l'estudiantat identificat que han de contactar amb el seu centre de salut i no han d'acudir al centre fins a rebre noves indicacions.
    • Atendre les consultes bàsiques emprant, per exemple, les preguntes freqüents dirigides a l'estudiantat i al personal de la UV amb les quals has de familiaritzar-te. Redirigir les consultes a covid@uv.es només si es tracta d'un cas de contagi confirmat amb una prova PCR o un cas sospitós amb símptomes que ha estat en les dependències de la UV des de les 48 hores abans de l'inici dels símptomes o de la presa de mostra per al diagnòstic.
    • Registrar els casos confirmats de contagi de COVID-19 del teu centre. L'equip de covid@uv.es et posarà en còpia de les comunicacions inicials amb l'estudiantat del teu centre, perquè pugues estar informat.
    • Quan es done més d'un cas confirmat en el teu centre, analitzar si estan relacionats (estudiantat d'un mateix grup o compartint la mateixa aula). Si s'identifiquen tres o més casos en un mateix grup, la persona referent COVID del centre ha d'informar immediatament a covid@uv.es per a la seua possible classificació com un brot. De la mateixa manera, l'equip de covid@uv.es et mantindrà informat davant qualsevol sospita de brot.
    • En cas d'identificar-se un brot, correspon a la persona responsable COVID de la UV proposar la suspensió temporal de l'activitat presencial del grup (o centre, si evoluciona a més d'un grup). Has de seguir les seues indicacions i tindre disponible el llistat de noms, telèfons i correus electrònics de les persones del grup o els grups que han compartit aula amb les persones contagiades, per a agilitar la comunicació en aquests casos.
  • Què he de fer si hi ha un cas amb símptomes evidents i greus en les instal·lacions de la UV?

    Abans que es produïsca un cas, has d'informar a tot el personal del teu centre de l'existència d'una sala d'aïllament específicament habilitada per a aquest fi.

    La persona de la UV que es trobara en aqueixos moments amb la persona simptomàtica greu, podrà optar per desallotjar a la resta de persones presents de la sala en la qual es troben o traslladar voluntàriament a la persona afectada a la sala d'aïllament habilitada.

    La persona afectada serà proveïda de màscara si no disposara d'una. La persona acompanyant també haurà de col·locar-se una màscara quirúrgica. Si, per qualsevol motiu, la persona que presenta símptomes no poguera utilitzar màscara, la persona acompanyant haurà de portar màscara FFP2 sense vàlvula.

    Les persones de grups vulnerables a la COVID-19 no actuaran en cap cas com a acompanyants.

    De manera immediata hauràs d'informar l'autoritat sanitària en el telèfon 900 300 555, al SPMA en el telèfon 96 339 50 17 i l'adreça de correu electrònic covid@uv.es.

  • Amb qui he de contactar per a fer una consulta?

    Pots contactar:

    • Amb la persona referent COVID del Campus, que és el tècnic o la tècnica del SPMA al Campus.
    • Amb la persona responsable COVID de la UV.