UV Gandia Logo del portal

Visita guiada a l'exposició "Recuperant el patrimoni de la Universitat"

  • UVGandia
  • May 20th, 2021
Image de la noticia

Dilluns 24 de maig a les 12h ha tingut lloc una conferència i una visita guiada a propòsit de la mostra “Recuperant patrimoni de la Universitat: mapes i plànols del segle XIX”. Una vintena de persones han participat en aquesta activitat que ha comptat amb la participació dels responsables de la Cartoteca de la Universitat

L'activitat s'ha iniciat a les 12h i ha inclòs una conferència de la coordinadora de la Cartoteca, Concha Castells, qui  ha estat acompanyada per Lucía Rojo, responsable del Laboratori d'Anàlisi i Diagnòstic de l'Obra d'Art i  Ana Barbeta, Directora de la Biblioteca d'Humanitats. A continuació, els participants en l'activitat han participat en una visita guiada a la mostra on podran conèixer els detalls de la restauració dels 47 mapes que s'exposen. 

En aquesta mostra s’exposen les imatges de 12 dels mapes intervinguts, així com informació sobre el Laboratori d’Anàlisi i Diagnòstic de l’Obra d’Art de la Facultat (on s’han fet els treballs), de la Cartoteca i una breu explicació del que suposen aquestes peces com a exemple de la producció cartogràfica d’aquell segle. A més, s’exhibeixen els panells de tres peces de gran format, compostes per diversos fulls cadascuna, les imatges de les quals han estat acoblades per a poder veure-les en la seua totalitat .

D’entre totes les peces, destaca el ‘Mapa del Cielo’, del professor Antonio Torres Tirado, imprès a Saragossa el 1898, mapa celeste en 15 fulls, realitzat amb funcions docents i amb unes mides totals de 2 x 4 metres. El treball de la Cartoteca ha permés garantir la conservació dels mapes i plànols, i la seua difusió mitjançant la seua digitalització en RODERIC, el repositori de la Universitat de València.

La mostra es podrà visitar a Gandia fins el proper 31 de maig.