Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport Logo del portal

Iaios Training Festival 2022

  • 25 de març de 2022
Portada Iaios Training Festival 2022

EL COLEFCV I LA UNITAT D'INVESTIGACION EN RENDIMENT FÍSIC I ESPORTIU DE LA U.V. (UIRFIDE) ORGANITZEN UN CONGRÉS ON S'ANALITZEN LES PRINCIPALS INICIATIVES A NIVELL NACIONAL.

L'ICSAET 2022 (6 i 7 d'ABRIL) i el seu taller satèl·lit, el IAIOS' TRAINING FESTIVAL (8 d'abril), tornen per ser pedra activa en la lluita contra el sedentarisme i en la consolidació i l'assoliment de millors professionals i polítiques d'envelliment èxit.

Els professionals de l'Activitat fisicoesportiva afronten l'important repte d'augmentar la quantitat i la qualitat del nostre temps motriu. Moure'ns cada cop més, sí, però, sobretot, moure'ns cada vegada millor. Des d'aquesta visió i des del sentit més alt de compromís social com a titulació, aquest any se celebra la segona edició de l'ICSAET 2022, juntament amb la primera Jornada Nacional de programes de prescripció d'exercici físic (“Recepta Esportiva”)

D. José Luis Herreros (president del COLEFCV) exposava: “El nostre objectiu és autoavaluar-nos i aprofundir en les diferents iniciatives autonòmiques implementades fins avui, on l'exercici físic i els professionals del nostre àmbit s'han posat al servei de la salut i la sanitat pública a través de programes multidisciplinaris i transdisciplinars; reflexionar sobre continguts, models, reptes, problemàtiques, formació necessària; i per sobre de tot, extreure'n conclusions per poder seguir caminant en comú”.

La professora Sra. Cristina Blasco, directora d'UIRFIDE , també ha exposat a la presentació del congrés els motius que justifiquen la iniciativa: “El moviment en quantitat i intensitat suficient contribueix a la nostra millor salut física i psicosocial; ens ajuda a ser més feliços. El moviment pautat, organitzat i ben programat, augmenta la nostra reserva de salut i prevé davant moltes malalties del nostre segle, contenint els efectes d'un sedentarisme que ens fa molt de mal”.

Col·laboren en la realització del congrés la Generalitat Valenciana, el Consell Superior d'Esports, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Gepacv, Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia, Fundació Gesmed, l'Associació Entrenament amb Majors (EcM) i la Xarxa del CSD Inmosalus.

Enllaç programa

 

Llista d'enllaços: