
La Universitat de València celebra el workshop internacional “Ecophage València 2023”, amb el títol “Combating antimicrobial resistance with bacteriophages per eco-substainable agricultura i food systems”, a la Sala Charles Darwin del campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València. L’esdeveniment, durant el dimarts 12 i fins a hui dimecres al migdia, té l’objectiu global de conscienciar i donar a conèixer els virus bacteriòfags (aquells que infecten bacteris) i les seues aplicacions en àrees com a seguretat alimentària i sostenibilitat.
L’esdeveniment, finançat per l'’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), reuneix experts de tot el món per compartir les últimes investigacions sobre els bacteriòfags (o fags) com a alternativa natural a l’ús d’antibiòtics en agroalimentació i aqüicultura.
En l’acte d’inauguració d’Ecophage València 2023, des de la Universitat de València hi han participat Rosa Donat, vicerectora d’Innovació i Transferència; Carmen Bañó, degana de la Facultat de Ciències Biològiques; Hortensia Rico, degana de la Facultat de Farmàcia, i Elena González Biosca, catedràtica del Departament de Microbiologia i Ecologia i coorganitzadora de l’esdeveniment.
Són també coorganitzadors d’“Ecophage València 2023” Pilar García Suárez, de l’Institut de Productes Làctics d’Astúries (IPLA-CSIC); Rafael Tabla, del Centre d’Investigacions Científiques i Tecnològiques d’Extremadura; i Dácil Rivera, de la Universitat Andrés Bello de Xile.
Més informació: https://www.ecophagevalencia2023.com/