càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Fotografia de l'esdeveniment

I JORNADA UVCÀTEDRES (04.11.2016)

Divendres 4 de novembre es va celebrar, en el Jardí Botànic, la I Jornada UVCàtedres: 23 anys junts, on per primera vegada van coincidir les quaranta Càtedres Institucionals i d'empresa de la Universitat de València. Aquesta jornada es plantejava des d'una doble perspectiva: per una banda, reconèixer el treball de col·laboració d'empreses i institucions amb la UV durant aquests 23 anys de trajectòria del programa de Càtedres Universitàries; per altra banda, aquesta jornada també pretén donar a conèixer sota el lema "Col·laborant, creixem junts" la nova estratègia institucional del programa de Càtedres Universitàries amb la finalitat de contribuir a acostar a la Universitat de València a les demandes i necessitats de les empreses i institucions valencianes.

L'acte va començar amb la participació del rector Esteban Morcillo; la directora general d'Universitats, Investigació i Ciència, Josefina Bueno; i el vicerector d'Internalització i Cooperació, Guillermo Palao. A més, Ismael Pantaleón va oferir una ponència sobre la "Creació d'equips creatius d'alt rendiment entre universitats-empresa".

A continuació, es va realitzar una Taula Redona moderada pel vicerector Guillermo Palao. El primer diàleg va tractar sobre "les bones pràctiques i la creació d'equips per innovar mitjançant les Càtedres Universitàries"; el segon va ser sobre "el present i el futur de les aliances universitat-empresa a través de les càtedres universitàries", en les quals participaren Andrés Moyá, Director de la Càtedra FISABIO; Vicente Ruiz, Presidente de RNB i Director acadèmic de la Càtedra Cultura Empresarial (ADEIT); Inmaculada Aguilar, Directora de la Càtedra Demetrio Ribes; Rosa Laparra, Gerent de la Fundació Divina Pastora; Xavier Puig, Director mèdic de Alcon Cusí; Zulima Pérez Seguí, Secretaria autonòmica de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat social, Participació i Cooperació; Josep Vicent Boira Maiques, Secretari autonòmic d'Habitatge, Obres públiques i Vertebració del Territori; Francisco Javier Palao, Director de la Càtedra Dret Foral; Francisco Alonso, Director de la Càtedra SISTEM; José Manuel Almerich, Director de la Càtedra ERESA-UV; Diego Lorente, Secretari General de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE); Pedro Alfonso Gil, Director d'Universidades de España del Banc Santander.

Així mateix, es va realitzar un acte de reconeixement on se'ls va agrair als directors de les Càtedres i Empreses, a més d'obsequiar-los amb un detall de reconeixement. La finalització de la I Jornada UVCátedras: 23 anys junts va concloure amb un Vi d'Honor durant el qual es van seguir compartint coneixements i aspectes de les Càtedres de la Universitat de València.

Des del Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació i l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX) agraïm la participació de totes les Càtedres en aquesta I Jornada.

I Jornada Càtedres

URL esdeveniment