càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

 • Uvcatedres
videoteca

 

 1. Denominació de la proposta
 2. Àmbit d'actuació
 3. Entitat
 4. Categoria de participació
 5. Descripció
 6. Resum i destinataris
 7. Període d'execució i caràcter del projecte
 8. Finançament
 9. Informació addicional

 

 

 

1. Denominació de la proposta

 • ​Videoteca com a forma de difondre i divulgar.

2. Àmbit d'actuació

 • Internacional.

3. Entitat

4. Categoria de participació

 • Bones pràctiques en el desenvolupament d'activitats de divulgació i difusió cultural, acadèmica, científica i tecnològica.

5. Descripció

 • Des de la Càtedra Banco Santander per a la col·laboració en les noves tecnologies en la formació universitària de la Universidad de Zaragoza es manté una videoteca que reuneix les gravacions de totes les activitats que es realitzen com a suport a la investigació i innovació en l'ús de les TIC en la docència universitària. El contingut d'aquesta videoteca es troba allotjat en obert en el web de la càtedra, i el seu objectiu és el de divulgar i difondre experiències que puguen servir de referent a altres professionals de l'educació superior amb un caràcter internacional.

6. Resum i Destinataris

 • Els destinataris d'aquesta videoteca són tots els i les professors/es universitaris interessats en els processos d'aprenentatge amb suport tecnològic. El fet d'estar allotjats aquests vídeos en un web en obert li confereix un caràcter eminentment internacional. Durant tots aquests anys hem tractat des de la càtedra realitzar gravacions de totes les activitats que ha sigut possible, amb l'objectiu d'allotjar-les posteriorment en obert en el nostre web per tal que puguen ser consultades pels professors de la nostra universitat, en primera instància, però també per qualsevol professor d'altres universitats arreu del món com a valor afegit. Les gravacions estan ordenades per any natural. Fins al moment es compta amb més de 100 gravacions, totes elles amb els permisos apropiats que compleixen la normativa vigent sobre tractament de dades de caràcter personal, amb el vistiplau de la gerència de la nostra universitat.

7. Període d'execució i caràcter del projecte

 

Programa Activitat Projecte

   

 

8. Finançament

 

Fons Propis Fons Externs Altres

   

 

9. Informació addicional

 

Nom Descripció Tipus de Recurs
Arxiu videogràfic de les activitats de la càtedra WEB

 

Solució a un problema (20%)

 • Des d'aquesta càtedra sempre ens ha preocupat que les activitats que organitzem no moren en el moment en què finalitzen, sinó que tinguen una llarga trajectòria en el temps. Per això, la divulgació i difusió d'aquestes activitats és fonamental per què perduren. A més, el fet de poder tenir un lloc de referència on poder tornar a consultar, o fer-ho per primera vegada, experiències, investigacions o innovacions en l'àmbit que ens ocupa (ús de TIC en la docència universitària), aprofitant els mitjans tecnològics dels quals disposem hui en dia, és una necessitat que creiem que aquesta activitat ajuda a cobrir.

Resultats reeixits (20%)

 • Són més de 100 les gravacions en obert per a la seua divulgació i difusió amb les que compta aquesta videoteca, producte de les activitats realitzades al llarg d'aquests anys.

Innovació (10%)

 • Òbviament, la possibilitat de poder acudir a un repositori multimèdia on poder consultar experiències, investigacions o innovacions en l'ús de TIC en la docència universitària té una gran repercussió en el professorat universitari, perquè li permet recuperar fàcilment una informació útil per al desenvolupament de la seua tasca docent. El nombre de visites d'aquesta videoteca confirma la utilitat d'aquesta.

Sostenibilitat (20%)

 • Aquesta videoteca està mantinguda completament amb personal i fons propis de la Càtedra Banco Santander, per tant la seua sostenibilitat està garantida al cent per cent.

Replicabilitat (20%)

 • La creació i manteniment, per a la seua difusió i divulgació, d'una videoteca és totalment transferible a l'activitat desenvolupada per altres càtedres, perquè no se circumscriu a una temàtica concreta, sent extrapolable a qualsevol àmbit en el qual es desenvolupe el seu treball.

Sistema d'Avaluació (10%)

 • El flux de visites d'aquests vídeos permet avaluar positivament la utilitat d'aquesta videoteca en l'àmbit de la difusió i divulgació. Com a dada, en l'any 2017 es van produir més de 1500 visualitzacions d'aquests vídeos.
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies