càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Fins al 16 de setembre es poden presentar els treballs per a la segona edició del concurs de videoassaig Cinemaway de la Càtedra Demetrio Ribes

  • 10 de juliol de 2020
Image de la noticia

El passat 28 de maig de 2020 es va publicar una Resolució de la vicerectora d'Innovació i Transferència per la qual s'ampliaven els terminis de recepció de treballs per a la segona edició del concurs de videoassaig Cinemaway de la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València.

A causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia de la COVID-19, el govern d'Espanya va promulgar el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es va declarar l'estat d'alarma en tot el territori nacional, que impossibilitava la presentació de sol·licituds administratives. Per això, el Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València va resoldre ampliar els terminis de recepció de treballs per a la segona edició del concurs de videoassaig Cinemaway de la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València.

Per tant, el termini inicial decretat en la Resolució de 25 de febrer de 2020, que establia la data límit de presentació de treballs en el 30 de juny de 2020, es va ampliar fins al pròxim 16 de setembre de 2020.

L'objecte d'aquesta convocatòria és premiar el millor videoassaig sobre el món de la mobilitat urbana al cinema. Amb el lema “Moure's en l'espai, moure's en el temps”, els participants hauran d'abordar en les seues corresponents obres el món de la mobilitat urbana en la història del cinema, ja siga com a metàfora o com a recurs visual en gèneres diversos (acció, bèl·lic, ciència-ficció, etc.). La finalitat és promoure sota un prisma insòlit i artístic l'estudi diacrònic –fins i tot futurista–, de les maneres de transport urbà i les seues infraestructures derivades.

La persona guanyadora rebrà un premi en metàl·lic de 1.000 €, i a més es reconeixeran dos esments especials sense quantia econòmica. La Resolució completa de modificació de terminis de pot consultar en aquest enllaç.