càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

L'Ajuntament de València signa un conveni amb la Universitat de València per a la creació de la nova “Càtedra de Ludificació i Govern Obert a la Ciutat de València”

  • 3 de març de 2021
Imatge dels membres de la comissió mixta

La càtedra sorgeix pel desig de l'Ajuntament de València d'anar més enllà del compliment de la normativa de transparència i accés a informació oberta apostant per oferir altres mitjans innovadors de coneixement de la ciutat.

La càtedra té com a objectiu fomentar l'ús d'eines de ludificació aplicada a la relació entre la ciutadania i el govern municipal, la transparència i l'ús de dades obertes. La ludificació serà per tant un instrument per a desenvolupar el govern obert i acostar el coneixement a la societat d'una forma més interactiva, accessible i atractiva.

La comissió mixta de la càtedra s'ha reunit de forma telemàtica per primera vegada (26/02/2021) per a iniciar les seues tasques, nomenant-se codirectors als professors de la UV Immaculada Coma Tatay i Francesc Josep Sánchez i Peris.

Han assistit per la Universitat de València la Vicerectora d'Innovació i Transferència Mª Dolores Real, la professora Immaculada Coma Tatay i el professor Francesc Sánchez i Peris. L'Ajuntament de València ha sigut representat per la Regidora delegada de Transparència i Govern Obert Elisa Valía Cotanda, l'assessora de la regidora (com a convidada) Elisa Maluenda Rico, la Cap de Secció del Servei de Transparència i Govern Obert Pilar de la Torre Fornés i la Tècnic del Servei de Transparència i Govern Obert Elena Molina Ports.

S'han celebrat dues reunions, la primera per a nomenar als professors Immaculada Coma Tatay (ETSE-UV) i Francesc Josep Sánchez i Peris (Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació- UV) com a directors de la càtedra. En la segona reunió de la comissió mixta els ja directors de la càtedra han presentat una proposta d'activitats per al pla de treball de l'any 2021, on es plantegen diferents activitats de formació (xarrades, seminaris, concursos), col·laboració amb projectes afins, elaboració de propostes ludificadores i desenvolupament de projectes de ludificació a la ciutat de València que fomenten entre la ciutadania la participació i la divulgació de les activitats de l'ajuntament.

La Vicerectora ha expressat la seua satisfacció per la proposta d'activitats de la càtedra que considera original i diferent. Per la seua part Elisa Valía, la Regidora ha mostrat el seu entusiasme per veure els resultats de la càtedra i la seua disposició a col·laborar amb tots els recursos que té disponibles l'ajuntament.