càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Bàsquet ofereix una nova Jornada de Formació per a Entrenadors

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 2 de maig de 2024

L’Alqueria del Basket continua demostrant que la seua aposta per la formació va molt més allà de la pista.

Cartell de la jornada

 

La Càtedra de Bàsquet és una de les seues múltiples ferramentes i este mes arriba un nou ‘València Innovation Day’ organitzat al costat de la Universitat de València. Els alumnes de la UV i els entrenadors que formen part d'un club gaudiran d'un preu especial reduït en la inscripció.

El dissabte 18 de maig de 9.00 a 14h en la pista central de L’Alqueria del Basket, diversos experts en formació d'entrenadors compartiran els seus coneixements en diferents àrees. Es podrà seguir de manera presencial i en línia. L'objectiu és oferir recursos i estratègies en l'àmbit en qüestió, sempre aplicat a l'esport de formació i d'elit.

Este és el programa de la Jornada:

  • 09.00 – 09.20 Acreditacions
  • 09.20 – 09.30 Inauguració de la jornada amb Borja Ricart
  • 09.30 – 10.45 Ponència 1: Tècnica individual en ritme d'entrenament. Comunicació efectiva amb el jugador amb Piti Hurtado
  • 10.45 – 11.00 Descans
  • 11.00 – 12.15 Ponència 2: Reduir avantatges des del joc defensiu amb Cristina Cantero
  • 12.15 – 12.30 Descans
  • 12.30 – 13.45 Ponència 3: Pick and roll. Construcció i spacing en formació amb Ricard Casas
  • 13.45 – 14.00 Fi jornada

El seminari començarà amb la ponència de Piti Hurtado, entrenador amb una dilatada experiència. Des de 1989 fins a 2018, Hurtado ha dirigit la banqueta tant en categories de formació, com en LEB Or i LEB Plata, principalment a Extremadura, lloc del qual procedix. En els últims anys ha cobrat popularitat com a analista i comentarista en televisió sobre bàsquet. Hurtado realitzarà la primera ponència sobre Tècnica individual en ritme d'entrenament. Comunicació efectiva amb el jugador.

Després serà el torn de Cristina Cantero, entrenadora superior de bàsquet, que també és llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i compta amb un Màster en Direcció d'Empreses Esportives. Cantero, exjugadora professional fins a 2008, té una prestigiosa experiència com a entrenadora, tant en les categories de formació de la selecció espanyola, així com dirigint el primer equip del Cèltic Zorka, que la temporada passada va ascendir de LF Challenge a LF Endesa i que enguany ha obtingut la permanència del seu equip en la màxima categoria. Cantero s'encarregarà de la segona ponència sobre Reduir avantatges des del joc defensiu.

Finalment, la tercera i última ponència serà a càrrec de Ricard Casas. El tècnic ha treballat en les seleccions nacionals des de les edats formatives fins a la selecció espanyola absoluta. En lliga espanyola ha passat gran part de la seua carrera a Catalunya dirigint equips com el Manresa i també va ser entrenador de València Basket entre 2005 i 2007. A més, té experiència internacional entrenant equips d'Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica. La ponència de Casas versarà sobre Pick and roll. Construcció i spacing en formació.

Inscripció i forma de pagament

La inscripció ja està oberta i té un cost de 30 euros per al públic general. Els entrenadors que formen part d'un club esportiu tindran un preu reduït de 25 i els alumnes de la Universitat de València gaudiran d'un preu de 15 euros. El pagament s'haurà de realitzar a través de la web de la Universitat de València en este enllaç: