càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Divina Pastora premia als treballs final de màster o tesi doctoral amb temàtiques relacionades amb l’activitat física i l’esport adaptat.

  • 12 de gener de 2018
Image de la noticia

El primer Premi a la Tesi Doctoral va ser per a Marta Domínguez Díez (Universitat Miguel Hernández d'Elx), amb una dotació econòmica de 1.200 euros, per la seua recerca ‘Desarrollo de un sistema de clasificación funcional en slalom en silla de ruedas.

El segon Premi a la Tesi Doctoral, amb una dotació de 800 euros, va ser destinat a Alba Roldán Romero (Universitat Miguel Hernández d'Elx), pel seu treball ‘Assessment of Performance parametres in Boccia: towards endurance based classification’.

 

Per la seua banda, el Premi al Treball Final de Màster (TFM), amb una dotació de 500 euros, va ser per al paralímpic Maurice Far Eckhard Tío, exalumne de la Universitat de València, pel seu treball titulat ‘El paraciclismo en España: análisis cualitativo del estado del ciclismo adaptado’.

 

En aquest treball l’esportista paralímpic realitza un estudi qualitatiu del ciclisme adaptat a Espanya, a través de les veus de diferents col·lectius responsables de l’esport, per a conèixer l’estat actual del paraciclisme d’alt nivell a Espanya. Es tracten com a aspectes claus per a l’estudi la motivació que porta a una persona amb discapacitat a iniciar-se en el paraciclisme i les dificultats que pot tindre la seua pràctica; la realització d’una valoració de l’oferta competitiva per a veure si els mitjans d’entrenament dels paraciclistes són suficients per al seu desenvolupament; l’estudi de la percepció que tenen els professionals d’aquest esport sobre la popularitat del mateix i, finalment, el suport que rep el ciclisme adaptat per part dels organismes que ho gestionen.

 

La Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València té com a objectiu el foment de l’estudi, la recerca, els hàbits saludables i el debat sobre l’esport adaptat, així com la transferència de coneixement a les empreses i a la societat civil. També promou els estudis reglats (màster o uns altres), l’organització de seminaris, cursos i la convocatòria de beques, premis i concursos, tots ells relacionats amb l’esport adaptat.

Mes informació