càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

  • Universitat de València

La Càtedra d'Economia del Bé Comú elabora el 1r manual universitari sobre l'Economia del Bé Comú

  • 31 de d’octubre de 2018

La Càtedra d'Economia del Bé Comú de la Universitat de València, al costat de l'Associació Valenciana per al Foment de l'Economia del Bé Comú, ha elaborat el primer Manual Universitari sobre l'Economia del Ben Comú, titulat “El model de l'Economia del Bé Comú. Aplicació en l'empresa/l'organització i casos pràctics”, els autors dels quals són Joan Ramon Sanchis Palacio i María Amigo Pérez.

L'Economia del Bé Comú (EBC) és un model econòmic sostenible i alternatiu que arreplega la major part de les diferents iniciatives crítiques al model capitalista de mercat sorgides durant les últimes dècades. Malgrat ser encara un model incipient i jove, creat en 2010 pel professor i activista Christian Felber, s'està estenent amb rapidesa per tot el món.

L'aplicació d'aquest model en l'àmbit de l'educació i l'ensenyament en els seus diferents nivells (Primària, Secundària, Batxillerat i Universitat), pot ser de gran interès, quan l'objectiu que es persegueix és educar en valors socials i ètics i oferir a la comunitat estudiantil visions i propostes alternatives diferents del model dominant.

Des de la Càtedra EBC de la Universitat de València s'ha decidit crear una Xarxa d'Innovació Educativa formada per professorat de tots els nivells educatius amb el propòsit d'introduir de manera transversal els principis i valors del model de l'EBC a l'ensenyament. Per açò, se va decidir elaborar aquest manual dividit amb dues parts, una primera part de fonamentació teòrica i una altra on es presenta la part pràctica amb diversos casos d'empreses i organitzacions que estan implementant el Balanç del Bé Comú.

Més informació en aquest enllaç.

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies