càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra INNOVA LABORA – UV col·labora en un taller interactiu del projecte europeu ESTEEM sobre capacitació en seguretat dels treballadors immigrants en el sector de la construcció promogut per l'IDOCAL

  • 13 de novembre de 2018
Image de la noticia

La Càtedra INNOVA LABORA – UV col·labora en el Multiplier Event “Reptes en la formació d'immigrants en el sector de la construcció” organitzat per l'Institut de Psicologia dels RRHH, Desenvolupament Organizacional i Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) de la Universitat de València i Valora Prevenció, en el marc del Projecte ESTEEM de Capacitació i Avaluació de la Seguretat que recolza la mobilitat europea finançat per Erasmus+ de la Unió Europea. L'esdeveniment se celebrarà en la Fundació ADEIT de València (Plaça Verge de la Pau, 3) el pròxim 27 de novembre, entre les 16:00 h i les 19:30 h.

José Mª Peiró Silla, Catedràtic de Psicologia Social i de les Organitzacions de la Universitat de València i co-director de la Càtedra INNOVA LABORA – UV, intervindrà com a expert en el camp de la salut i la seguretat. Les preguntes clau que s'abordaran en el taller són les següents: Quin és la situació actual de l'entrenament de seguretat i salut per a aquests treballadors? Quins són les fortaleses i febleses d'aquest entrenament? Què hauria d'incloure un programa d'entrenament de seguretat? Com podríem avaluar si aqueix programa és efectiu?

En tota Europa existeix la necessitat peremptòria d'impartir capacitació efectiva en seguretat laboral, especialment per als treballadors poc qualificats i immigrants en contextos d'alt risc, com el sector de la construcció, on la implantació de procediments de seguretat ha de millorar i es produeixen amb certa freqüència accidentes, en ocasions fatals. Com a resultat d'aquests desafiaments, l'objectiu principal d'ESTEEM és maximitzar la qualitat i l'eficàcia dels programes de capacitació en seguretat operacional en la UE.

Amb un enfocament multinacional i multidisciplinari, ESTEEM té com a objectius específics: a) Millorar l'accés a la capacitació i les qualificacions per a tots en configurar les seues activitats de capacitació segons les necessitats i competències dels treballadors immigrants i de baixa qualificació en el sector de la construcció, b) Promoure la inclusió social aplicant les metodologies de disseny de projectes que prenguen en consideració les necessitats i plantejaments de les diferents parts interessades des del principi i c) Ajudar a la mobilitat dels treballadors dins de la UE mitjançant el desenvolupament d'un sistema de certificació o almenys d'informació transparent de la formació que rep un treballador en matèria de seguretat tant per als formadors com per als formats mitjançant una certificació de les competències adquirides.

El taller interactiu “Reptes en la formació d'immigrants en el sector de la construcció” està dirigit a experts en prevenció, formadors, empresaris i gerents del sector de la construcció, organitzacions i centres formatius, Inspecció de Treball, delegats de prevenció, sindicats, professionals de les Mútues d'Accidents de Treball i Malalties Professionals de la Seguretat Social (MATEPSS) i qualsevol persona o organització interessada en la temàtica objecte del taller. L'aforament màxim és de 50 participants.

Més informació en aquest enllaç.

Inscripcions en aquest enllaç.