càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra MESVAL celebra els Diàlegs “València Capital Mundial del Disseny 2022”

  • 28 d’octubre de 2019
Image de la noticia

Hui 28 d’octubre se celebra en la Facultat d’Economia el primer espai de debat de la Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i el seu Entorn (Càtedra MESVAL), en el qual participen promotors, dissenyadors, dissenyadores i institucions culturals per a recollir les seues impressions, idees i desitjos en relació amb el nomenament de la ciutat de València com a Capital Mundial del Disseny 2022.

El passat 9 de setembre, la World Design Organization va anunciar que València serà capital mundial del disseny per a 2022, amb un decidit suport per part de l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana i un important grup d’empreses. Aquesta notícia suposa una gran oportunitat per a la ciutat de València i tot el territori de la Comunitat Valenciana, perquè brinda l’oportunitat d’utilitzar el vector del disseny en tots els seus aspectes (gràfic, de producte, de serveis, d’estratègia) com a palanca d’innovació social i econòmica i transformació del model productiu.

Des de l’Associació València Capital del Disseny, promotora de la candidatura, la proposta no es concep com un simple esdeveniment o successió d’esdeveniments, sinó que es formula com un catalitzador que active processos al voltant de la necessitat d’atorgar-li centralitat al disseny per a provocar canvis a curt i mitjà termini i generar canvis sistèmics a llarg termini. Així, es planteja la necessitat d’obrir el debat a la societat civil, vertadera protagonista d’aquesta fita, per a establir com s’ha d’orientar el procés i quins han de ser els objectius a perseguir per tal d’aconseguir un projecte obert, inclusiu i veritablement transformador.

Aquest primer “Diàleg MESVAL” serà el punt de partida d’un conjunt de sessions que se celebraran en els mesos d’octubre i novembre amb l’objectiu d’examinar i identificar les principals accions que es realitzen en la ciutat de València des d’una perspectiva innovadora i sostenible.

En la sessió inaugural participaran Mª Dolores Parra, Directora General d’Internacionalització de la Generalitat Valenciana i Pilar Bernabé, Regidora d’Emprenedoria i Innovació Econòmica de l’Ajuntament de València.

Així mateix, en la sessió tindrà lloc una conferència de Francesco Molinari (project manager del projecte europeu DESIGNSCAPES), que mostrarà les tendències en Europa en la utilització del disseny i les polítiques al voltant del disseny com a vectors de transformació de les ciutats.

El programa complet de la jornada es pot consultar en aquest enllaç.