càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians organitza la 2ª edició de la Universitat d'Estiu del Racó d'Ademús

  • 13 de juny de 2018
Image de la noticia

La Universitat d'Estiu del Racó d'Ademús és una iniciativa conjunta de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians de la Universitat de València i del Vicerectorat de Projecció  Territorial i Societat que va arrancar en el 2017, amb el propòsit de dinamitzar a les comarques de l'interior valencià, mitjançant una oferta formativa, cultural i lúdica nova i suggeridora.

Després de l'èxit i el gran acolliment collits en la primera edició, enguany continuen treballant en aquesta experiència pionera en el mitjà rural valencià. Una proposta que, amb l'objectiu de donar resposta a les qüestions que més inquieten a la població del mitjà rural, s'estructura en un suggeridor programa d'activitats acadèmiques i culturals, configurat per conferències, xarrades, tallers i taules redones de caràcter formatiu, acompanyades de concerts, representacions, visites guiades i activitats nocturnes.

La 2ª edició de la UVRA, el lema de la qual és “Paisatges rurals, qualitat de vida”, té com a objectiu la dinamització del mitjà rural valencià, a partir de la formació, el debat i l'esplai. Es pretén aportar als participants coneixements i instruments, que milloren la seua formació, gràcies a la participació d'un elenc de professors de la Universitat de València. Innovar i sembrar consciència rural a partir de les oportunitats que ens ofereix el paisatge i la participació ciutadana.

El programa consta d'un bloc acadèmic, que tindrà sessions de matí i vesprada; i un bloc lúdic-cultural, que tindrà sessions vespertines i nocturnes.

El bloc acadèmic s'estructura entorn de tres mòduls, on els continguts seran transmesos per mitjà de conferències, xarrades, cursos, tallers i taules redones. El primer mòdul, titulat “Paisatges rurals i desenvolupament territorial” s'impartirà els dies 25, 26 i 27 de juny. El segon mòdul, titulat “Paisatges saludables i qualitat de vida en el mitjà rural” s'impartirà els dies 25 i 26 de juny. El tercer mòdul titulat “Innovació educativa” estarà destinat a docents de centres d'educació secundària i de batxiller del mitjà rural, i s'efectuarà en sessions paral·leles als altres dos, durant els tres dies que dura la Universitat d'Estiu.

Donat el caràcter públic de la Universitat de València, la inscripció és gratuïta, amb places limitades a 60 persones. Aquestes s'aniran cobrint per ordre de matriculació. Les persones matriculades rebran un diploma per cadascun dels mòduls en els quals participen.