càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians organitza un itinerari entre les localitats de Matet i Algimia

  • 15 d’octubre de 2020
Image de la noticia

El pròxim 17 d'octubre tindrà lloc l'itinerari “Els nostres veïns, de Matet a Algimia”, que organitzen el Centre per al Coneixement del Paisatge i la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians de la Universitat de València.

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians i el Centre per al Coneixement del Paisatge organitzen, a través del projecte "Coneix Matet", l'itinerari "Els nostres veïns, de Matet a Algimia". Un recorregut que partirà el pròxim 17 d'octubre a les 9.00 hores de l'ajuntament de Matet, i durant el qual es coneixeran els diferents i variats paisatges existents entre totes dues poblacions.

Els dos nuclis de població, amb el seu propi caràcter i singularitats arquitectòniques i urbanístiques, comparteixen també un paisatge muntanyenc amb àmplies vistes panoràmiques que ens permeten veure castells i torres defensives en l'horitzó, les hortes tradicionals al voltant dels dos pobles, algun bosc de pins i alzines i el magnífic paisatge aglutinador dels vessants abancalats amb murs de pedra seca per al cultiu de l'olivera i l'ametler.

Sens dubte, la visita d'anada i volta a la veïna Algimia de Almonacid a través d'aqueix variat conjunt de paisatges, ens acosta a una població que va estar històricament, i continua estant, unida a Matet.

Aquesta activitat compta amb aforament limitat, per la qual cosa totes aquelles persones interessades a participar hauran de reservar la seua plaça a través del correu electrònic info@cpaisaje.org o en el telèfon 646 414 786.