càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Conferència gratuïta de Frances Morris, directora de la Tate Modern (Londres), organitzada per la Càtedra d'Estudis Artístics. Segles XX/XXI

  • 27 de febrer de 2017
Foto Frances Morris
Frances Morris

El pròxim dia 2 de març tindrà lloc la conferència: “Gender, Generation and Geography: discovering a bigger history” de Frances Morris organitzada per la Càtedra d'Estudis Artístics. Segles XX/XXI. (IVAM-UV-UPV-UMH).

Frances Morris ha exercit un paper clau en el desenvolupament de la Tate, entrant com curadora en 1987, convertint-se en Head of Displays en la Tate Modern (2000-2006) i després en Directora de la Col·lecció d'Art Internacional fins a abril de 2016, quan va ser nomenada Directora de la Tate Modern (Londres).

Morris ha treballat amb l'objectiu de re-imaginar la col·lecció de la Tate i el seu treball ha sigut clau en el desenvolupament del seu abast internacional, com també en la representació de dones artistes.

Frances va ser la responsable de la presentació de les col·leccions de la Tate Modern inaugurada l'any 2000, que va transformar radicalment la forma en què els museus presenten la història de l'art modern. Ha comissariat exposicions de referència, moltes de les quals han sigut col·laboracions internacionals a gran escala, incloent tres importants retrospectives de dones artistes, com Louise Bourgeois en 2007, Yayoi Kusama en 2012 i Agnes Martin en 2015.

A principis de la seua carrera, Frances Morris va comissariar Paris Post War: Art and Existentialism en 1993 i en 1995 va treballar amb Stuart Morgan en l'exposició Rites of Passage. Especialitzada en art internacional europeu i contemporani de postguerra, ha publicat àmpliament sobre el tema i ha comissariat projectes amb molts artistes contemporanis de Gran Bretanya i de l'àmbit internacional, entre ells Miroslaw Balka, Chris Burden, Geneviève Cadieux, Sophie Calle, Mark Dion, Luciano Fabro, Paul McCarthy i Nicholas Pope.

Frances Morris és llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Cambridge i és egressada en Història de l'Art pel Courtauld Institute of Art de Londres. És membre de la Junta Directiva de Fruitmarket Gallery, Edimburg, membre del Consell d'Administració del CIMAM i membre del Comitè Consultiu del Museu d'Art Contemporani de Serralves, Porto.

Hora: 19:00h

Lloc: Saló d'actes

 

Més informació

 

Llista d'enllaços: