càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Els Diàlegs sostenibles de la Càtedra d'Empresa i Humanisme conclouen la seua primera temporada d'enregistrament

  • 1 d’agost de 2022
Entrevista a Novaterra

València, 25 de juliol de 2022.

La Càtedra d'Empresa i Humanisme de la Universitat de València conclou els enregistraments de la primera temporada dels seus “Diàlegs Sostenibles”, un projecte de comunicació que va arrancar a la primavera amb l'objectiu de conèixer, de primera mà, la trajectòria en responsabilitat social i sostenibilitat d'algunes empreses i organitzacions valencianes.

La Càtedra té com a objectiu convertir-se en un espai de reflexió compartit entre l'administració pública, la universitat i la societat. Amb el seu nou claim “Explorem, escoltem, aprenem i compartim per a ajudar-te a ser sostenible”, la Càtedra ha visitat algunes de les empreses més avançades a les províncies de València i Alacant per a entrevistar els seus responsables i cercar les claus que els han portat a ser líders en sostenibilitat i responsabilitat social.

El Director de la Càtedra, Tomás González-Cruz, ha sigut l'encarregat de conduir els diàlegs que tenen un format d'entrevista televisiva i que es podran veure en el canal de Youtube de la Càtedra (enllaç).

Els dos primers Diàlegs Sostenibles, que ja estan publicats i poden veure's tant en la web com en el canal de Youtube, van tenir com a protagonistes a la Fundació Novaterra i a l'empresa alacantina de mobiliari, Actiu.

Emili Altur, director de relacions institucionals, RSC, fundraising i compliance de Fundació Novaterra, ens va explicar les principals fites que han donat forma a l'actual fundació i la manera en què els valors de la responsabilitat social i la sostenibilitat mediambiental impregnen la seua cultura organitzativa.

Per part seua, Soledat Berbegal, Consellera i Directora de reputació de marca de Actiu i Carmen Berbegal, Directora de Responsabilitat Social, van donar les claus per a mesurar la creació de valor social, valor mediambiental i valor econòmic. A més, ens van explicar com gestionen allò que no es pot mesurar de manera eficaç.

Després del període estival, la Càtedra publicarà nous episodis dels seus diàlegs. Concretament, un ampli capítol gravat en El I Congrés Internacional d'Empreses Responsables i Sostenibles, celebrat en la nova seu del BIOHUB, a València. Juan Alfaro, secretari general del Club d'Excel·lència en Sostenibilitat, Pablo Serratosa, president executiu del grup Zriser i el Director General d'Economia Sostenible de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i treball, són els protagonistes d'aquest lliurament.

Per a tancar aquesta primera temporada, la Càtedra ha gravat una entrevista a tres bandes amb José María Martínez, coordinador de promoció econòmica de l'Ajuntament de Paterna, Manuela Pedraza Gerent de la EGM del Parc Tecnològic Paterna i Paco Alós, Director de RSC i Relacions Institucionals de Caixa Popular. Durant l'enregistrament del diàleg, Tomás González-Cruz es va centrar en comprendre quin paper poden jugar les tres entitats en el foment de la responsabilitat social i ambiental del teixit productiu per a aconseguir una economia i una societat més inclusives i sostenibles.

Mónica Duart, CEO de Dormitienda i fundadora de la Fundació Mónica Duart, va rebre a la Càtedra en les seues oficines centrals per a gravar la que ha sigut l'última entrevista d'aquesta primera temporada. Mónica ens va parlar d'innovació, del seu compromís amb la responsabilitat social i de l'aposta pel talent femení.

A aquest projecte de Diàlegs Sostenibles, hem afegit una sèrie d'entrevistes en línia entre les quals destaquen la que Tomás González-Cruz va realitzar a Kathy Roussel, Public Affairs Director de amfori - Trade with Purpose, una comunitat sostenible que reuneix més de 2.400 detallistes, importadors, marques i associacions de més de 40 països.

Imatges: