càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Èxit del III Workshop de la Càtedra Valenciaport (25/02/2025)

  • Càtedra Valenciaport d'Economia Portuària
  • Servei de Màrqueting i Comunicació
  • 27 de febrer de 2025

El 25 de febrer de 2025 es va celebrar en la seu de l'Institut d'Economia Internacional de la Universitat de València (UV) l'III Workshop de la Càtedra Valenciaport d'Economia Portuària, nascuda com a col·laboració de l'Autoritat Portuària de València (APV) i la UV.

 

Cartell

 

Sota el títol “Les cadenes de subministrament i els ports enfront del nou escenari global: desafiaments i oportunitats”, la Jornada va avaluar els reptes i opcions que planteja el nou i canviant context internacional actual, i les seues implicacions per al comerç internacional i els ports.

La presentació de la Jornada va ser realitzada per la Vicerectora d'Innovació i Transferència de la UV, Dª Rosa María Donat i el Cap d'Innovació de la APV, Sr. Juan Manuel Díaz, els qui van ressaltar tant la rellevància dels temes a abordar durant la Jornada com la fructífera col·laboració entre totes dues institucions que ha permés desenvolupar la constitució de la Càtedra fa tres anys.

Mitjançant la moderació del Director de la Càtedra, D. Vicente J. Pallardó, van ser tres ponents de reconegut prestigi van desenvolupar les seues presentacions durant la Jornada.

En primer lloc, Sr. Javier Ordóñez, Catedràtic d'Economia de la Universitat Jaume I, va caracteritzar l'actual escenari econòmic internacional i va presentar una anàlisi precisa d'alguns dels grans reptes que afecten a aquest, en àmbits com el demogràfic, l'energètic, el mediambiental o el productiu.

A continuació, Sr. Rafael Doménech, Catedràtic d'Anàlisi Econòmica de la UV i Director d'Anàlisi Econòmica de BBVA Research, va mostrar el comportament recent i les previsions de futur per a variables macroeconòmiques clau dels Estats Units, la Unió Europea i la Xina, i va presentar les estimacions sobre l'impacte, global i diferenciat per països d'un increment lineal del 10% dels aranzels dels Estats Units sobre tots els seus socis comercials, assumint l'absència d'ulteriors moviments proteccionistes.

Finalment, Sr. Jan Hoffmann, Líder Global de Transport Marítim i Ports del Banc Mundial, va exposar algunes de les tendència a llarg termini que afecten el sector marítim mundial, analitzant la ruptura de les mateixes arran dels xocs esdevinguts en els últims anys i les perspectives de futur sobre aquest tema, i va analitzar els canvis sobre les cadenes de subministrament globals i els reptes de futur per als ports, amb especial èmfasi en els derivats de la transformació energètica del sector en resposta al canvi climàtic.

Després d'un animat debat entre el públic assistent i els tres ponents, es va posar fi a la Jornada.

Les presentacions pdf es troben disponibles en la pàgina dedicada al III Workshop dins de la web de la Càtedra.