càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Nova jornada dels "Innovation days" de la Càtedra del Bàsquet sobre fisioteràpia

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 9 d’abril de 2024

La Càtedra del Bàsquet L'Alqueria del Basket oferix una jornada sobre la valoració i intervenció en disfuncions del genoll en bàsquet en el marc dels "Valencia Innovation days".

Cartell de l'activitat

 

 

La Càtedra del Bàsquet L’Alqueria del Basket continua demostrant que la seua aposta per la formació va molt més enllà de la pista. La Càtedra del Bàsquet és una de les seues múltiples ferramentes i a l'abril arriba un nou ‘Valencia Innovation Day’. Estes formacions transversals, que viuen la seua quarta temporada, abasten totes les àrees que envolten el nostre esport. En este seminari la fisioteràpia serà la protagonista. L'estudiantat de la UV i els entrenadors que formen part d'un club gaudiran d'un preu especial reduït en la inscripció.

El dissabte 20 d'abril de 9.00 a 14h, diversos experts en esta matèria compartiran els seus coneixements sobre “Fisioteràpia: Valoració i intervenció en disfuncions del genoll en bàsquet”. Es podrà seguir només de manera presencial. L'objectiu és oferir recursos i estratègies en l'àmbit en qüestió, sempre aplicat a l'esport de formació i d'elit.

Este és el programa de la Jornada:

  • 09.00–09.30 Acreditacions
  • 09.30–09.45 Inauguració de la jornada. Ponent: José Casaña
  • 09.45–11.15 Ponència 1: Valoració. Ponent: Josep Caballero
  • 11.15–11.45 Descans
  • 11.45–13.15 Ponència 2: Intervenció. Ponent: Fran Ortega
  • 13.15–14.00 Taula redona. Modera: José Casaña
  • 14.00 Fi de la jornada.

El seminari donarà principi amb la ponència de Josep Caballero, fisioterapeuta d'esportistes d'elit. Té àmplia experiència en esport professional en equips de primera divisió de futbol d'Espanya, en la MLS dels Estats Units, en equips pertanyents a la FIFA i, a més, en ciclisme i handbol. També compta amb experiència a les aules, sent professor de diversos màsters relacionats amb la fisioteràpia. Cavaller realitzarà la primera ponència sobre la Valoració de la lesió.

Després serà el torn de Fran Ortega, fisioterapeuta d'esportistes d'elit. Compta amb la seua pròpia clínica privada on tracten tot tipus de patologies, ha sigut assessor i formador de clubs com el FC Barcelona i el Liverpool, entre altres, a més de fer assessorament i tractament privat d'esportistes d'elit en diferents disciplines com a atletisme, handbol, tenis, bàsquet, arts marcials i futbol. També es dedica a la docència en l'àmbit universitari i és investigador. Ortega s'encarregarà de la segona ponència sobre la Intervenció de la lesió.

Finalment, la jornada tancarà amb una taula redona moderada per José Casaña, Doctor en Fisioteràpia en la UV.