càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Presentació d’un projecte de cooperació 0,7 de la Universitat sobre economia social i dones a Colòmbia

  • 31 de març de 2017
Image de la noticia

El Col·legi Major Rector Peset va acollir el passat 30 de març la presentació del projecte ‘Dones d’organitzacions populars i les seues experiències d’economia social i solidària’, executat a Bogotà, Colòmbia, dins de la IV Convocatòria de Projectes de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat.

En la presentació, organitzada per l’Associació Entreiguales amb la col·laboració del Col·legi Rector Peset, van intervindre Mauricio Pinto i Claudia Fino, membres d’Entreiguales i responsables de la realització del projecte.

El projecte que s´ha presentat a València s’inicià l’any 2014 amb la finalitat de lluitar contra la violència de gènere a Colòmbia, a partir de la dotació d’autonomia i independència de dones maltractades o en risc de patir maltractaments mitjançant l’economia social i solidària.

Participaren en el projecte dones residents a un districte de Bogotà altament deprimit, les quals es van unir en un grup anomenat Mesa HUNZAHUA. Aquest grup es va organitzar per a treballar en l’impuls i la protecció de les activitats econòmiques dels seus membres, dones dedicades al reciclatge, l’agricultura comunitària, l’educació infantil, la producció artesanal i l’activitat cultural.

Entre altres objectius, el projecte de la Universitat de València va acompanyar la Mesa HUNZAHUA en la gestió autònoma de fons rotatius, i en la identificació i implementació de sistemes de crèdit i estalvi alternatius.

Per a més informació sobre el projecte