càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Reunió sobre projectes de turisme sostenible entre la Càtedra Intern. Nova Transició Verda i entitats de Nicaragua

  • 19 de novembre de 2021
captura de pantalla de la reunió

La Càtedra Interuniversitària Nova Transició Verda UV s'ha reunit dimecres 17 de novembre amb diferents entitats de Nicaragua en una sessió de dues hores mantinguda per videoconferència online.

Per una banda, van participar Aurora Pedro Bueno, directora de la Càtedra i coordinadora del projecte, Elena Mut, membre de la Comissió de la Càtedra, i Javier García-Gómez, professor d'Educació Mediambiental.

De l'altra banda, van estar presents a la reunió representants del grau de Turisme de la Universitat Nacional de Nicaragua, com són la directora del grau i la vicedegana de la Facultat de Ciències Socials, així com representats de la Cooperativa Biometepe de l'illa d'Ometepe (Rivas, Nicaragua), que és una organització dedicada a Serveis Turístics Rurals i Comunitaris fundada en 2018 per joves professionals amb interés i experiència en la conservació dels recursos naturals i el turisme de conservació.

Pretenen contribuir al desenvolupament econòmic local de l'Illa de Ometepe, per mitjà del disseny, promoció i comercialització de productes i serveis que diversifiquen l'oferta turística actual en aquesta zona del país amb perspectiva de sostenibilitat econòmica social i ambiental. Es va parlar durant la reunió dels objectius del projecte, les activitats a realitzar, les condicions per a presentar aquestos projectes, etc. La idea final és ajudar a la comunitat nativa Urbaite-Las Pilas en el desenvolupament d'un turisme sostenible, tenint en compte els criteris que han de guiar la transició verda en turisme.

Imatges: