càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d'Economia del Bé Comú (CATEBC) de la Universitat de València (UV) i la Direcció General d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana (GV) naix amb el propòsit de desenvolupar i potenciar l'Economia del Bé Comú a la Comunitat Valenciana des de l'àmbit universitari a través de la realització de diferents activitats de difusió, formació i investigació.

La Càtedra CATEBC treballarà en col·laboració amb l'Associació Valenciana per al Foment de l'Economia del Bé Comú, organització sense ànim de lucre que agrupa professionals i seguidors de l'EBC a la Comunitat Valenciana.

L'objectiu general de la Càtedra és el de difondre els principis i valors de l'EBC, primant l'interès general i el bé comú sobre els interessos particulars, i la persona i el treball sobre el capital i els diners. A través del debat, la discussió, la investigació i la formació es pretén oferir una visió crítica de l'economia, oferint alternatives sostenibles (econòmiques, socials i ecològiques) als problemes de la societat valenciana. També es potenciarà la constitució i el desenvolupament de les organitzacions de l'EBC, apostant per empreses socialment responsables i ètiques, especialment per les cooperatives i altres organitzacions de l'Economia Social i Solidària.

Director: Dr. Joan Ramon Sanchis Palacio, Catedràtic d'Universitat del Departament de Direcció d'Empreses de la Universitat de València.

Codirector: D. Jaime Güemes Heras, director del Jardí Botànic de la Universitat de València.