càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Entre les seues activitats inclou: 

  • Jornada “Joan Fuster”. Té lloc anualment, des del 2003, a Sueca, d’acord amb un conveni signat amb l’ajuntament de la ciutat. Les intervencions dels ponents són editades per la Càtedra.
  • Correspondència de Joan Fuster. En una col·lecció dirigida per Antoni Furió, en la qual s’han editat les cartes creuades per l’assagista amb escriptors, polítics, periodistes i altres personalitats, anotades, prologades i amb l’acompanyament d'un apèndix documental contextualitzador.
  • Beques Joan Fuster. Cada dos anys es convoca una beca per a l’estudi d’algun aspecte de l’obra fusteriana. Els treballs becats es publiquen en la col·lecció Càtedra Joan Fuster, de Publicacions de la Universitat de València.
  • Altres activitats. Càtedra promou o col·labora en l’edició d’obres i treballs relacionats amb els seus objectius, entre els quals la versió anglesa de Diccionari per a ociosos i la italiana de Judicis finals; la d’un recull inèdit d’aforismes fusterians, Bestiari, i la d’un audiovisual interactiu, sobre la vida de l’escriptor, destinat a usos docents. Ha realitzat també, en col·laboració amb l’IIFV, col·loquis sobre els mitjans de comunicació en el context valencià. Ha promogut l’exposició “Els arxius de Fuster”, realitzada des del Vicerectorat de Cultura i inaugurada el 2006 a València, per ser exhibida després a unes altres ciutats.