càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La càtedra sorgeix pel desig de l' Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Transparència i Govern Obert i Participació, de respondre als nous reptes i anar més enllà del compliment estricte de la normativa de transparència i accés a la informació pública per oferir a la societat instruments de coneixement de la ciutat.

Per això, l'Ajuntament col·labora amb personal de la Universitat de València que investiga i imparteix docència a les àrees d'intel·ligència artificial, visualització d'informació, tecnologies web i gràfics 2D/3D.

L'objectiu de la càtedra és fomentar l'ús de tècniques d'intel·ligència artificial, visualització d'informació i tecnologies web aplicades a les relacions entre la ciutadania i el govern municipal, la transparència i l'ús de dades obertes.

Aquest propòsit enllaça amb les finalitats de la universitat assegurant una millora del compliment de les finalitats docents, de recerca i divulgació tecnològica i cultural, potenciant la relació amb l'entorn socioeconòmic i incrementant l'oferta d'activitats per a alumnes i professors.

Aquesta càtedra sorgeix després d'una experiència prèvia d'ambdues entitats, on mitjançant la Càtedra de Ludificació i Govern obert es va aplicar la ludificació com a instrument per al govern obert.