Logo de la Universitat de València Logo Postgrau Títols propis de la Universitat de València Logo del portal

Màster de Formación Permanente Producció Sostenible d'Aliments: Tecnologies Innovadores Aplicades a la Conservació d'Aliments i Valorització de Subproductes Agroalimentaris

Dades generals
Objectius
Actualment existix una necessitat i un compromís per part de la societat i, en particular des del punt de vist agroalimentari, amb la sostenibilitat. La sostenibilitat al llarg de la cadena alimentària pot enfocar-se d'una manera integral encara que diferenciada en les diferents fases del procés. Així doncs, dins de les diferents fases de la cadena agroalimentària, tant la producció de residus i subproductes com la conservació d'aliments constituïxen dos punts crítics i diferenciats. Al llarg del procés de producció d'aliments es generen una gran quantitat de residus i subproductes que en molts casos no generen un valor econòmic real rebutjant-se d'esta manera i constituint una font de males olors, contaminació microbiana, etc. No obstant això, depenent de l'origen molts d'estos residus i subproductes són font de compostos que poden presentar un nou ús, com per exemple additius alimentaris, *nutracéuticos, etc., donant un valor afegit, reutilitzant-se i reduint els nivells de residus i petjada de carboni.
D'altra banda, en la indústria agroalimentària, la conservació d'aliments constituïx una etapa fonamental en el procés en reduir la càrrega microbiana i obtindre aliments segurs. No obstant això, en molts d'estos processos, existix una disminució de compostos termolàbils com alguns nutrients (ex. vitamines) i compostos *bioactivos, així com un canvi desagradable en les característiques sensorials i organolèptiques, la qual cosa condiciona l'acceptació per part del consumidor. A més es poden produir diferents reaccions que afavorixen la producció de contaminants procedents del processament, els quals poden ser perjudicials per a la salut. És per tant necessari desenrotllar tecnologies innovadores (ex. altes pressions hidroestàtiques, polsos elèctrics, ultrasons, fluids supercrítics, microones, etc.) que permeten no sols obtindre aliments segurs sinó adequats des del punt de vista de qualitat nutricional i
organolèptica. Així mateix, també és necessari tindre estratègies d'optimització de les condicions de tractament. És per això que en el present Màster propi en Producció Sostenible d'Aliments es busca que els professionals adquirisquen destreses en l'ús i optimització de les diferents tècniques i metodologies convencionals i innovadores existents per a la valorització dels subproductes de la indústria agroalimentària així com de les diferents tecnologies de conservació d'aliments. També es busca que els professionals siguen capaços de veure les potencials aplicacions comercials, ja no sols des del punt de vista agroalimentari, sinó a nivell mediambiental, biomèdic i farmacèutic, a més de la indústria química. Això pot permeten la creació d'empreses o projectes empresarials en algun dels àmbits esmentats derivats del coneixement adquirit. L'objectiu general del màster és capacitar als futurs professionals en el desenrotllament i aplicació de tècniques que permeten aprofitar d'una manera sostenible els residus i subproductes de la indústria agroalimentària així com desenrotllar nous processos tecnològics que permeten obtindre productes amb una major qualitat nutricional i fisicoquímica per a poder ser aplicats estos coneixements tant en l'àmbit de l'empresa com en l'administració i la investigació. Per a això es dividix el màster en una sèrie de mòduls que tracten d'una banda sobre els tractaments de conservació convencionals i les tecnologies innovadores de processament en els paràmetres nutricionals i de qualitat; valorització de residus i subproductes agroalimentaris i Treball Fi de Màster. A continuació s'exposen els objectius parcials a considerar en el màster. Com a objectius s'abordaren: -Tècniques per a conservar aliments des del punt de vista nutricional, sensorial i microbiològic. -Tecnologies innovadores per a la valorització de residus i subproductes.
Curs acadèmicCurs 2025/2026
Tipus de cursMàster de Formació Permanent
Modalitat:On-line
Preu matrícula 1.000 € (Importe preu al públic)
Preu general  
Termini de preinscripció15/09/2025
Data d'inici cursoctubre 2025
Data de finalització curs juliol 2026
Edició4 ª
Codi títol25721117
Crèdits:60.00 Crèdits ECTS
Horari Online
Lloc d'imparticióAula Virtual UV
Eixida professional
Indústria agroalimentària: Processament sostenible d'aliments, obtenció d'additius alimentaris naturals, gestió de qualitat. Indústria farmacèutica, biotecnològica: Obtenció de compostos *bioactivos, *nutracéuticos. Indústria veterinària: Obtenció de pinsos, additius, etc.
Direcció
OrganitzadorFacultat de Farmàcia
DireccióFrancisco José Barba Orellana
Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València
Profesor/a Titular de Universidad
Noelia Pallarés Barrachina
Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València
Ayudante/a Doctor/a
Més Informació
Telèfon 96 160 3000
Admissió i matrícula
Termini preinscripció15/09/2025

Documentació electrònica a adjuntar

 

Normes generals

  • En cas de voler presentar la preinscripció i la documentació en suport paper, haurà de descarregar, seguir les instruccions i omplir el següent formulari.
  • No s'admetrà cap sol.licitud d'inscripció que no siga omplida degudament.
  • La persona sol.licitant ha d'acceptar sotmetre's a les proves i/o a l'entrevista que convoque prèviament el comitè de selecció.
  • La selecció la realitzarà la comissió que s'establirà en cada cas seguint les directrius del director del curs.
  • En cas de renúncia a la plaça l'alumne haurà de comunicar-ho a la Fundació Universitat-Empresa de València - ADEIT.

És interessant que consulte el reglament que regula els Títols Propis de Postgrau i Programes de Formació Contínua de la Universitat de València en l'apartat corresponent d'esta mateixa pàgina web.

Important: La taxa d'expedició de Títols i Certificats no està inclosa.

Programa
Introducció: Sostenibilitat alimentària, residus i subproductes, tecnologies convencionals i innovadores de processament
 Tema 1: Introducció (12h)
Tema 2: Cap a la producció daliments sostenibles i saludables. Compostos bioactius (ex. carotenoides i polifenols) com a elements versàtils per a l'agroalimentació i promoció de la salut (4h).
Tema 3: Tractaments convencionals (8h)
Tema 4: Altes Pressions Hidrostàtiques (8h)
Tema 5: Polsos elèctrics (8h).
Tema 6: Ultrasons (8h)
Tema 7: Altres (microones, UV; fermentació, etc.) (17h).
 
Proteïna Sostenible
 Tema 1: L'agricultura cel·lular (5h)
Tema 2: Proteïnes unicel·lulars (PU): Fongs, bacteris, llevats i algues (30h)
Tema 3: Productes de cultiu cel·lular i tecnologies de producció (15h)
Tema 4: Regulació, seguretat i aspectes mediambientals (4h).
 
Tractaments aplicats a la conservació d'aliments: Inactivació microbiana i característiques fisicoquímiques
 Tema 1: Fruites i derivats (14h)
Tema 2: Verdures i hortalisses (16h)
Tema 3: Productes carnis (18h)
Tema 4: Lactis i derivats (12h)
 
Tractaments aplicats a la conservació d'aliments: Nutrients i compostos bioactius
 Tema 1: Fruites i derivats (9h)
Tema 2: Verdures i hortalisses (12h)
Tema 3: Productes carnis (7h)
Tema 4: Lactis i derivats (7h)
 
Qualitat dels subproductes de la indústria agroalimentària i química analítica verda
 Tema 1. Qualitat dels subproductes de la indústria agroalimentària (8h)
Tema 2: Metodologies, eines i estratègies per avaluar la qualitat dels subproductes (6h)
Tema 3: Anàlisi qualitativa i quantitativa de fraccions biofuncionals: mètodes cromatogràfics i espectroscòpics (UV-Vis) (20h).
Tema 4: Valoració funcional dels subproductes: Tècniques espectroscòpiques i electroquímiques (10h).
Tema 5. Espectroscòpia vibracional al sector agroalimentari (6h)
Tema 6. Avaluació quimiomètrica: fonaments i aplicació al sector agroalimentari (10h)
Tema 7. Anàlisi d'imatge hiperespectral al sector agroalimentari (10 h)
 
Ús de processos convencionals en la valorització de subproductes de la indústria agroalimentària
 Tema 1: Subproductes indústria làctica (3h)
Tema 2: Subproductes carnis (15h)
Tema 3: Aquacultura (12h)
Tema 4: Cereals (10h)
 
Processos innovadors i sostenibles d'extracció per a la recuperació de nutrients i compostos bioactius a partir de residus i subproductes agroalimentaris
 Tema 1: Principals nutrients i compostos bioactius en els diferents residus i subproductes (8h)
Tema 2: Polsos elèctrics (11h)
Tema 3: Ultrasons (11h)
Tema 4: Microones (10h)
 
Tecnologies innovadores i reducció de contaminants del processament
 Tema 1: Hidroximetilfurfural (16h)
Tema 2: Acrilamida (10h)
Tema 3: Pesticides (8h)
Tema 4: Micotoxines (16h)
 
Seguretat i efectes beneficiosos sobre la salut
 Tema 1: Impacte de les tecnologies convencionals i innovadores en la bioaccessibilitat i biodisponibilitat de nutrients (18h)
Tema 2: Impacte de les tecnologies convencionals i innovadores en la bioaccessibilitat i biodisponibilitat de compostos bioactius (16h)
Tema 3: Seguretat i efectes beneficiosos dels compostos/extractes (20h)
Tema 4: Efectes de nutrients i compostos bioactius de residus i subproductes a la microbiota intestinal (6h)
 
Avaluació del cicle de vida ambiental, patents i aplicacions comercials
 Tema 1: Riscos i beneficis econòmics (26h)
Tema 2: Etiquetatge i legislació Propietat intel·lectual, Patents (16h)
Tema 3: Aplicacions comercials i comercialització: Pinsos, additius alimentaris naturals, etc. (18h)
 
Treball Fi de Màster
 Treball fi de màster
 
Professorat
Nom Cognoms Vinculació + info
José Raúl Aguilera Velázquez Contratado a proyecto. Universidad de Sevilla
Berta Baca Bocanegra Profesora Ayudante Doctora Universidad de Sevilla
Francisco José Barba Orellana Profesor/a Titular de Universidad + info
Manuel Bernabeu Lorenzo Investigador Margarita Salas. Universitat de Barcelona
Houda Berrada Ramdani Profesor/a Titular de Universidad + info
Mara Calleja Gómez Pred_Conselleria ACIF GVA. Departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública, Ciencias de la Alimentación, Toxicología y Medicina Legal. Universitat de València + info
Joaquim Calvo Lerma Ayudante/a Doctor/a + info
Celia Carrillo Pérez Profesora Contratada Doctora Universidad de Burgos
Juan Manuel Castagnini Investigador/a Distinguido/a M. Zambrano. Departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública, Ciencias de la Alimentación, Toxicología y Medicina Legal. Universitat de València + info
María Luisa Escudero Gilete Profesora Titular de Universidad de Sevilla
Mónica Fernández Franzón Profesor/a Titular de Universidad + info
Emilia Ferrer García Profesor/a Titular de Universidad + info
Daniel Franco Ruiz
María Desamparados Gamero Lluna Profesor/a Titular de Universidad + info
María Lourdes González-Miret Martín Catedrática Universidad de Sevilla
José Miguel Hernández Hierro Profesor Titular Universidad de Sevilla
María Dolores Hernanz Vila Catedrática Universidad de Sevilla
María José Jara Palacios Profesora Ayudante Dotora Universidad de Sevilla
Ana Juan García Profesor/a Titular de Universidad + info
Cristina Juan García Profesor/a Titular de Universidad + info
José Manuel Lorenzo Rodríguez Responsable de nuevos alimentos. Centro Tecnolóxico da Carne
Paula Mapelli Brahm Researcher Universidad de Sevilla
Francisco Juan Martí Quijal Ayudante/a Doctor/a + info
Pedro Vicente Martínez Culebras Profesor/a Titular de Universidad + info
Sergio Martínez Terol Investigador/a no Doctor/a UV A1. Departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública, Ciencias de la Alimentación, Toxicología y Medicina Legal. Universitat de València + info
Antonio Jesús Meléndez Martínez Catedrático Universidad de Sevilla
Juan Carlos Moltó Cortés Catedrático/a de Universidad + info
Andrés Moreno Moreno Catedrático de Universidad de Química Orgánica. Universidad de Castilla La Mancha
Julio Nogales Bueno Profesor Ayudnte Doctor Universidad de Sevilla
Noelia Pallarés Barrachina Ayudante/a Doctor/a + info
Yelko Rodriguez Carrasco Profesor/a Titular de Universidad + info
Francisco José Rodríguez Pulido Profesor Contratado con cargo a proyecto. Universidad de Sevilla
Patricia Roig Montoya Profesor/a Permanente Laboral PPL + info
Elena Roselló Soto Investigador/a Doctor/a U.V. Senior. Departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública, Ciencias de la Alimentación, Toxicología y Medicina Legal. Universitat de València
María José Ruiz Leal Catedrático/a de Universidad + info
Manuel Salgado Ramos Investigador Margarita Salas. Universidad de Castilla la Mancha
Albert Sebastià Duque Investigador/a en Formación. Departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública, Ciencias de la Alimentación, Toxicología y Medicina Legal. Universitat de València + info
Josefa Tolosa Chelós Profesor/a Permanente Laboral PPL + info
Carole Tonello
Isabel Vicario Romero Catedrática Universidad de Sevilla
Metodologia
Metodologia
La major part del contingut total de les hores a dedicar a esta matèria es dirigirà a la lectura, comprensió i estudi dels diferents capítols que la formen, i el temps restant centrat en la resolució de l'examen teòric i en l'inici de la resolució de casos pràctics i preparació del tema de treball fi de màster, especialment referent a la planificació de la metodologia a emprar per a l'abordatge i resolució de la sostenibilitat alimentària, residus i subproductes, tecnologies convencionals i innovadores de processament.
FAQ

TIPUS DE TÍTOLS I CRÈDITS

 
QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UN MÀSTER OFICIAL I UN MÀSTER DE FORMACIÓ PERMANENT DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA?
 
S'entén per màster oficial el conjunt d'ensenyaments reglats de postgrau amb validesa a tot el territori nacional i a l'espai europeu d'ensenyament superior (EEES) que han superat un procés d'elaboració i aprovació d'acord amb les normes legals dictades pel Govern i les comunitats autònomes (lleis, decrets, ordres), reconegut en el marc de les normes i acords de l'EEES.

El màster de formació permanent es refereix a estudis que han de superar un procés normatiu intern més flexible i diversificat (a la Universitat), pensat per a oferir un tipus de formació que s'adiga amb les demandes de la societat. En determinats supòsits, aquests estudis propis poden servir per a l'exercici d'activitats professionals, sempre que la normativa legal així ho establisca.
 
 
QUÈ ÉS UN CRÈDIT ECTS?
 
ECTS és l'acrònim d'European Credits Transfer System. És una manera de mesurar la duració dels estudis universitaris que preveu diferents factors, com ara l'assistència a sessions teòriques, l'elaboració de treballs pràctics o la dedicació a pràctiques.

Cada crèdit suposa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant. En els títols propis de la Universitat de València, 1 crèdit ECTS està reconegut amb 10 hores de docència. Per exemple, un curs de 3 crèdits ECTS està reconegut amb 75 hores de dedicació de l'estudiant, de les quals 30 hores són de docència.
QUINS TÍTOLS PROPIS OFEREIX LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA? REQUISITS D'ACCÉS
La Universitat de València renova anualment la seua oferta de títols propis. En aquesta oferta podem trobar els títols de postgrau següents: màsters de formació permanent (60, 90 o 120 crèdits ECTS), diplomes d'especialització (entre 30 i 59 crèdits ECTS) i experts universitaris (entre 15 i 29 crèdits ECTS).
 
Tipus de títols propis Crèdits Requisits d'accés
Màster de formació permanent 60,90 o 120 ECTS Titulats universitaris amb titulació oficial o equivalent (*)
Diploma d'Especialització 30-59 ECTS Titulats universitaris amb titulació oficial o equivalent (*)
Expert/a universitari/ària 15-29 ECTS Titulats universitaris amb titulació oficial o equivalent (*)

(*) S'hi permet l'accés, condicionada a l'obtenció del títol universitari de grau en el mateix curs acadèmic, a les persones a les quals els falte menys d'un 10% dels crèdits per a acabar aquests estudis
 
 
QUINS TÍTOLS DE FORMACIÓ CONTÍNUA OFEREIX LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA? REQUISITS D'ACCÉS
 
En aquesta oferta podem trobar els títols de formació contínua següents: certificats de formació contínua (15 - 30 crèdits ECTS), i microcredencials universitàries (fins a 15 crèdits ECTS).
 
Tipus de formació contínua Crèdits Requisits d'accés
Certificat de formació contínua 15-30 ECTS No cal acreditar titulació
Microcredencial universitària Fins a 15 ECTS Es pot requerir o no titulació universitària prèvia (*)


(*) Els requisits d'accés s'especifiquen en la memòria del curs.

 

CONVALIDACIÓ D'ESTUDIS

 
HI HA LA POSSIBILITAT D'OBTENIR ALGUN TIPUS DE CONVALIDACIÓ D'ESTUDIS?
 
Pel que fa als títols propis, les ofertes formatives es renoven anualment i no són convalidables.

En els títols propis no hi ha la possibilitat de convalidació acadèmica, excepte en el cas dels màsters de formació permanent amb estructura modular, que són aquells que poden estar integrats per diplomes d'especialització i/o experts/es universitaris/àries. La matrícula a un màster de formació permanent d'estructura modular pot ser del curs complet o de cadascun dels seus mòduls per separat, i és possible cursar-los en diferents anys acadèmics.

En cap cas no permeten l'accés als estudis oficials de doctorat.
 

SOL·LICITUD D'INFORMACIÓ

 
ON PUC OBTENIR INFORMACIÓ D'UN CURS EN CONCRET?
 
En la pàgina web https://postgrado.adeituv.es/ca-valencia/home.htm trobarás tota la informació referent a cadascun dels títols oferits.
 

ADMISSIÓ I MATRÍCULA

 
COM PUC REALITZAR LA PREINSCRIPCIÓ A UN CURS?
 
Pots fer la preinscripció a un títol propi electrònicament a través de l'apartat que trobaràs en la web de cada curs. També pots imprimir la FITXA DE PREINSCRIPCIÓ , omplir-la i enviar-la juntament amb tota la documentació sol·licitada a l'adreça de correu electrònic informacion@adeituv.es o per correu (o en persona) a: Fundació Universitat Empresa de València (plaça de la Mare de Déu de la Pau, 3 - 46001 València).
 
 
POT UN ESTUDIANT ESTRANGER AMB UN TÍTOL NO HOMOLOGAT ACCEDIR A AQUESTS ESTUDIS?
 
Sí, sempre que siga autoritzat per la direcció del curs.
 
 
EL PAGAMENT QUE REALITZE EN LA MATRÍCULA, QUÈ INCLOU?
 
El pagament del preu públic de la matrícula inclou:

- L'accés a totes les accions formatives del curs i/o a la plataforma virtual que el suporte.

- El dret a l'obtenció del carnet universitari.

- Tot el material que la direcció del curs estime oportú.

- Una assegurança de responsabilitat civil i d'accident a l'entorn del curs.

Les taxes d'emissió del certificat estan incloses en els cursos de formació contínua (certificat de formació contínua i microcredencial universitària). En els títols propis, les taxes d'emissió de títols i certificats NO estan incloses.
 
 
COM SOL·LICITAR EL CARNET UNIVERSITARI?
 
Passos a seguir per sol·licitar el carnet universitari per primer cop.

Paso 1
https://secvirtual.uv.es/

Paso 2
Punxar a Accedir Secretària Virtual

Paso 3
Introduir usuari i contrasenya de la universitat. És el que et va sortir quan et vas matricular a la Universitat.

Paso 4
Punxar a canviar la fotografia

Paso 5
Pujar foto amb la mida indicada

Paso 6
A partir d'aquell moment ja es disposarà de la targeta virtual.

Paso 7
Descarregar la L'APP MÒBIL UV
 
ES POT FRACCIONAR EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA?
 
El pagament es pot fraccionar sempre que l'import de la matrícula supere la quantitat de 500 euros i la duració del curs siga superior a tres mesos:
 
  • Fins a 1.000 euros: dos terminis, la meitat en el moment de l'admissió i l'altra meitat als dos mesos de la data d'inici del curs.
  • Superior a 1.000 euros: tres terminis, un terç en el moment de l'admissió, un altre terç als dos mesos de la data d'inici del curs i el terç restant als quatre mesos.


Per als cursos de més de dos anys de duració, s'ha d'abonar el 50% de l'import total de la matrícula en el moment de l'admissió al curs i l'altre 50% a l'inici del segon any del curs.

*És requisit indispensable per al fraccionament lliurar el document d'ORDRE DE DOMICILIACIÓ DE DEUTE DIRECTE SEPA, emplenat i signat (*que es pot descarregar des del formulari de preinscripció).

*El primer pagament sempre s'ha de fer motu proprio per l'estudiant a través del procediment facilitat en l'admissió. Els pagaments següents es domicilien al compte bancari facilitat.

*L'impagament d'algun dels terminis comporta l'anul·lació de la matrícula de l'estudiant sense dret al reintegrament de la quantitat ja satisfeta.

 

EN QUINS CASOS ES POT RETORNAR L'IMPORT DE LA MATRÍCULA?
 
Les quantitats abonades en concepte de matrícula no es retornen una vegada s'ha iniciat el curs. Si l'estudiant causa baixa abans d'iniciar-lo, es retornaran dos terços del preu públic de la matrícula, en cas de pagament únic, després de la presentació de la corresponent sol·licitud. En cas de pagament fraccionat, s'abonarà la quantitat que excedisca d'un terç del preu públic de matrícula.

L'anul·lació de la matrícula després d'iniciar-se el desenvolupament dels estudis no dona dret a la devolució de les taxes pagades, excepte en casos excepcionals a causa de malaltia greu o fallida econòmica de la unitat familiar, degudament justificats documentalment.
 
 
HI HA ALGUN TIPUS DE DESCOMPTE A l'HORA D'ABONAR LA MATRÍCULA?
 
Els estudiants de títols propis de postgrau i formació contínua no es poden acollir a les exempcions que preveu el decret de la Generalitat Valenciana que regula les taxes per prestació de serveis acadèmics universitaris per a cada curs acadèmic.
 

AUTOMATRÍCULA

 
AJUDA AL PROCEDIMENT D?AUTOMATRÍCULA (NOMÉS PER A AQUELLES PERSONES QUE JA HAN SIGUT ADMESES)
 
Una vegada formalitzat el pagament, l'estudiant rebrà una notificació amb les instruccions per a realitzar l'acte de matrícula a través de la plataforma de la Universitat de València.

Per a obtenir el manual amb les instruccions del procediment, cliqueu ACÍ

En cas de tenir algun dubte sobre aquest tema, contacteu amb nosaltres mitjançant l'adreça
electrònica: informacion@adeituv.es
 

PRÀCTIQUES

 
HI HA LA POSSIBILITAT DE REALITZAR PRÀCTIQUES EN EMPRESES O INSTITUCIONS?
 
Sí, sempre que ho preveja l'organització dels estudis. Aquestes pràctiques poden formar part del pla d'estudis (curriculars), i en aquest cas les han de realitzar tots els alumnes matriculats, o poden ser un complement formatiu addicional a la programació acadèmica (extracurriculars), i en aquest cas no és necessari que les realitzen tots els alumnes matriculats. Es poden fer fins a 900 hores de pràctiques.

Més informació: https://www.adeituv.es/practicas/postgrado-propios/?lang=ca
 
 
CAL FORMALITZAR ALGUN CONVENI PER REALITZAR LES PRÀCTIQUES EN EMPRESES/INSTITUCIONS?
 
Sí, és necessari subscriure un conveni entre la Universitat i l'empresa/institució per al desenvolupament de les pràctiques. Aquest conveni, que el gestiona la direcció dels estudis a través d'ADEIT, Fundació Universitat-Empresa de València, ha de recollir les dades bàsiques de l'activitat que es desenvoluparà durant les pràctiques, així com les signatures de l'alumne/a, dels tutors o tutores de l'empresa i dels tutors o tutores de la Universitat.
 

AVALUACIÓ

 
QUIN ÉS EL SISTEMA D'AVALUACIÓ?
 
L'organització de cada curs indica els procediments d'avaluació específics. En qualsevol cas, però, és requisit necessari per a obtenir el títol aprovar totes les assignatures dels estudis corresponents d'acord amb el procediment que estableix la guia docent.

Només quan s'ha acabat el postgrau i les actes estan tancades i registrades per la Universitat de València, es pot sol·licitar el certificat o títol acreditatiu de la formació. L'estudiant rebrà, al seu moment, una notificació amb les instruccions per obtenir-lo.

La qualificació final dels títols propis de postgrau és el resultat de la mitjana ponderada de les notes obtingudes en cadascuna de les assignatures, inclòs el TFM (en el cas dels títols de màster).

En el cas dels cursos de formació contínua, s'atorguen únicament les qualificacions d'apte o no apte.
 

EXPEDICIÓ DE TÍTOLS PROPIS I CERTIFICATS

 
QUI EXPEDEIX ELS TÍTOLS DE POSTGRAU?
 
Els títols propis de la Universitat de València són expedits pel rector o la rectora segons un model normalitzat i en queda constància en el registre de títols de la Universitat. En aquests títols es fa esment exprés que no tenen caràcter oficial.
 
 
QUINA TITULACIÓ OBTINC?
 
Títols propis

El fet de superar els estudis de màster de formació permanent dona dret a l'obtenció del corresponent títol de màster de formació permanent en '...' per la Universitat de València.El fet de superar els estudis de diploma d'especialització dona dret a l'obtenció del corresponent diploma d'especialització en '...' per la Universitat de València.

El fet de superar els estudis d'expert/a universitari/ària dona dret a l'obtenció del corresponent títol d'expert/a universitari/ària en '...' per la Universitat de València.

Una vegada superats els títols propis és possible sol·licitar un certificat que inclou: matèries, crèdits, modalitat d'impartició i nota.

Formació contínua

El fet de superar els estudis de certificat de formació contínua dona dret a l'obtenció del corresponent certificat de formació contínua en '...' per la Universitat de València.

I el fet de superar els estudis de microcredencials universitàries dona dret a l'obtenció de la corresponent certificació de microcredencial universitària en '...' per la Universitat de València.

Aquestes certificacions són d'aprofitament i inclouen la denominació del curs i el nombre de crèdits.

Les taxes d'emissió de títol o certificat que acredita la realització del curs per part de la Universitat de València no estan incloses en l'import de la matrícula, excepte en el cas de la formació contínua (certificat de formació contínua i microcredencial universitària).
Accés i Resultats d'Aprenentatge
Requisits titulació
Graduats en Ciència i Tecnologia dels Aliments, Graduats en Enginyeria Agroalimentària, Graduats en Farmàcia, Graduats en Nutrició Humana i Dietètica, Graduats en Veterinària, Graduats en Medicina, Graduats en Biotecnologia, Graduats en Biologia.
Criteris admissió
Valoració del CV:
-Titulació (orde de preferència d'entrada): Graduats en Ciència i Tecnologia dels Aliments, Graduats en Enginyeria Agroalimentària, Graduats en Farmàcia, Graduats en Nutrició Humana i Dietètica, Graduats en Veterinària, Graduats en Medicina, Graduats en Biotecnologia, Graduats en Biologia -Nota mitjana de la titulació -Possessió d'altres màsters oficials i experiència en el sector agroalimentari -Experiència en tecnologies innovadores de processament dels aliments
Resultats d'aprenentatge
- Relacionar les diferents tècniques de conservació dels aliments des del punt de vista nutricional, sensorial i microbiològic.
- Aplicar l'aplicació de les tecnologies innovadores per a la valorització de residus i subproductes i el seu impacte en l'eliminació de patògens i contaminants.
- Demostrar l'impacte de les tecnologies innovadores en el medi ambient i la seua aplicació en la indústria agroalimentària.
- Resoldre diversos casos pràctics d'aplicació en diferents matrius.
Contacte