UVCulturaUV Logo del portal

Fragments d’un any. Fotoperiodistes de València 2011.

 

Catàleg [+]

 
 
 
 
 
 
www.unioperiodistes.org
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Presentació

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà enguany, per segona vegada, l’exposició de fotoperiodisme Fragments d’un any, que organitza la Unió de Periodistes Valencians. La mostra, que recull els fets més destacats dels últims mesos, arriba a la novena edició i oferirà el treball de 29 professionals del periodisme gràfic en 106 instantànies que formen la memòria més recent de la vida valenciana.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
L’exposició arranca amb un dels esdeveniments més esperats dels últims anys: l’arribada a València del tren d’alta velocitat. Una notícia que, a banda de la seua importància social i econòmica, també escenifica les complexes relacions entre el Govern central i l’autonòmic. Aquest conflicte serveix de fil conductor en la mostra per a entrar en altres esdeveniments claus de l’any, com el del Cabanyal, la Llei de costes o el magatzem de residus nuclears.

La crisi econòmica i els seus efectes en la societat o les escenes insòlites del dia a dia de la ciutat completen, juntament amb els esports, un ampli repàs per l’actualitat d’uns mesos que han estat un escenari previ al període electoral que s’enceta i que també té el seu reflex en la mostra a través dels qui seran protagonistes de la batalla política.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La Unió de Periodistes Valencians, amb aquesta nova edició de Fragments, referma el seu compromís tant en la importància del fotoperiodisme com en la llibertat dels professionals per contar el que passa al nostre voltant. Dipositar aquesta confiança en els espais d’una institució clau per a les llibertats i la lliure difusió d’idees i pensament com és la Universitat de València es converteix en una mostra més de la voluntat de continuar el treball de defensa de la llibertat d’expressió d’una organització que afronta els reptes de canvis en la professió periodística.

Joaquim Clemente Nebot. President de la Unió de Periodistes Valencians
 
 
 
 

 

 

Relació de fotògrafs que hi participen:

Eduardo Alapont
Aitor Alcalde
Biel Aliño
Vicent Bosch
Manuel Bruque
Fernando Bustamante
Germán Caballero
Juan Carlos Cárdenas
Jesús Císcar
Marga Ferrer
Kai Försterling
Carles Francesc
Gabriel Gallo
José García Poveda “El Flaco”
Pablo Garrigós
 
José Jordán
Miguel Lorenzo
Eduardo Manzana
Eva Máñez
Irene Marsilla
Miguel Ángel Montesinos
Benito Pajares
José Penalba
Lázaro de la Penya
Miguel Ángel Polo
Mikel Ponce
Alberto Saiz
Rober Solsona
Manuel Queimadelos