UVCulturaUV Logo del portal

MoMeNTS ArT
Vint anys dansant en la diversitat

Vestíbul Facultat de Farmàcia, Campus de Burjassot

 

© Juanjo Rico
 
 
 
 
 
MoMeNTS ArT. Vint anys dansant en la diversitat és una retrospectiva fotogràfica d'aquesta companyia de dansa integrada per persones amb diversitat funcional i malaltia mental, que desplega la seua tasca creativa i artística des de l'any 1997 a la ciutat de València. 
 
En el seu vintè aniversari vol mostrar al públic una part del seu catàleg d'imatges i compartir-lo des d'una altra visió diferent. De la sala d'assaig a l'escenari.
 
Durant tots aquests anys han rebut diferents distincions, entre les quals, el Premi als Joves Emprenedors 1997, el Premi a la Innovació Pedagògica 1998, el Premi a la Integració Social 2009 i el Premi al Millor Espectacle de Dansa 2015.
 
Fotògrafs de la talla d'Eva Máñez, Jorge Bellver o Jesús Amable, i altres tants d’anònims i anònimes que un dia van passar per la nostra vida i ens van deixar el seu record en forma d'imatge, reflecteixen la potència de l'art en la diversitat, sense etiquetes, directe i vertader.
 
MoMeNTS ArT ha participat en coproduccions amb Anglaterra, Eslovàquia, Bulgària, Israel, el Marroc, França, Rússia, Alemanya, Turquia i els Estats Units. El seu treball actiu com a precursors del teatre i la dansa integrada a Espanya i al món els fa ser una companyia referent a escala mundial. És la primera companyia professional del seu gènere a la Comunitat Valenciana i ha actuat en tot el panorama nacional i internacional del circuit teatral normalitzat. També coprodueixen espectacles i audiovisuals en què la diversitat és font d'inspiració per a altres artistes. Aposten així mateix per la formació permanent de persones amb diversitat i malaltia mental en la dansa i el teatre al seu centre d'ensenyament.
 
Passeu i vegeu….
 
Juanjo Rico, director de MoMeNTS ArT