UVCulturaUV Logo del portal

El viatge de la Nau Gran

Centre Cultural La Nau, Sala Thesaurus

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores  i de 16 a 20 hores. Diumenge de 10 a 14 hores. ENTRADA LLIURE
 
 
 
 

 
 
 
 
L’exposició “El viatge de la Nau Gran” pretén oferir una aproximació temàtica al programa universitari per a estudiants de més de 55 anys de la Universitat de València. Utilitzant la metàfora del viatge com a fil conductor, l’exposició és una invitació oberta a conèixer la Nau Gran i a participar-hi. En el disseny i concepció de la mostra col·labora una àmplia comissió intergeneracional formada per estudiants de la Nau Gran i de diferents titulacions.
 
La Nau Gran va iniciar el seu viatge l’any 1999, sumant-se, de manera decidida, als programes universitaris per a gent gran que llavors començaven a implantar-se en bona part de les universitats espanyoles: Salamanca, Granada, Sevilla, etc. Des d’aquell primer any fins al present curs acadèmic, la Nau Gran ha passat de 70 estudiants a un miler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La Universitat de València, sensible a les polítiques d’educació al llarg de la vida (lifelong learning), ha donat impuls des del començament a la iniciativa de la Nau Gran, considerada com una autèntica aventura cívica, amb la qual la Universitat s’encamina cap al futur reconeixent el valor social que té la memòria viva dels nostres majors i assumint la importància creixent d’aquest segment de població.
 
Per això, en correspondència amb l’increment d’estudiants també han crescut els itineraris —set avui en dia— en què poden participar els estudiants de la Nau Gran, que comprenen els diferents campus de la Universitat: Burjassot, Blasco Ibáñez, Tarongers; i s’han ampliat les assignatures de lliure elecció i el nombre de titulacions i de professors implicats. Els estudiants de la Nau Gran conviuen quotidianament en aules i llocs compartits amb estudiants de diferents grups d’edat. La trobada d’estudiants de diferents edats participant en la vida universitària està canviant el paisatge de la nostra universitat i ha donat lloc a un ric diàleg intergeneracional.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
L’exposició es planteja com un passeig o viatge a través de diferents àmbits temàtics. Dins d’aquests àmbits, una mirada retrospectiva ens mostra i recrea visualment l’educació dels nostres majors des de la seua infància fins als nostres dies. També s’hi ofereix informació sobre l’evolució d’aquesta iniciativa institucional. En alguns panells es presenten les relacions entre la Nau Gran i la cultura, la investigació, la qualitat de vida en la vellesa, la participació i el compromís social. En uns altres, aquesta iniciativa s’emmarca en una perspectiva europea i internacional. Els protagonistes d’aquesta exposició són els mateixos estudiants de la Nau Gran, i per això s’hi presenten gràficament alguns relats i fragments de les seues vides. L’exposició també inclou espais per a la participació, testimonis i suggeriments dels visitants, i estarà acompanyada de cicles de cinema, xarrades, activitats, etc.