Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

RESULTATS XII OLIMPÍADA DE GEOLOGIA - GEOLVAL 2021

  • 25 de febrer de 2021
Olimpiada Geologia 2021

Un total de 63 alumnes i alumnes de 1r i 2n de batxillerat de 14 centres públics i privats de la Província de València, van participar divendres passat 12 de febrer, en la prova de la fase local de la XII Edició de l'Olimpíada de Geologia – GEOLVAL 2021, organitzada per la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València en col·laboració amb l'Associació Espanyola per a l'Ensenyament de les Ciències de la Terra i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat de la Universitat de València.

La prova es va realitzar en format telemàtic a través de l'Aula Virtual de la Universitat de València, l'alumnat, des del seu centre, acompanyat pel professorat i vigilats per vídeo conferència pel Comité Organitzador de l'Olimpíada de Geologia.

La prova va consistir en una part teòrica en la qual l'alumnat va contestar 50 preguntes tipus test relacionades amb els continguts de Geologia de 1r de batxillerat, i una prova pràctica d'identificació de minerals, roques i fòssils a través de fotografies de mostres, on es va incloure una interpretació d'un paisatge geològic i un tall geològic senzill.

La comissió acadèmica i avaluadora de l'Olimpíada, constituïda per professorat de la Facultat de Ciències Biològiques i de centres de Secundària, ha determinat els guanyadors de l'Olimpíada de Geologia de València: David López Marí (IES Benicalap), Alba Mirón Martínez (IES Benicalap), Albert Sanmartín Lloret (IES Sant Vicent Ferrer) i Celia Plana Benavent (IES Orriols); els tres primers representaran a la Província de València en la Fase Nacional de l'Olimpíada que se celebrarà el 17 d'abril de 2021, encara està per decidir si la celebració serà presencial o virtual. A més, els quatre rebran una ajuda per a l'estudi per valor de 1000 €. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que l'alumnat guanyador es matricule en el primer curs, en una titulació de grau en un centre propi de la Universitat de València.

Els quatre següents classificats, Andrea Ortega Huerta (IES El Clot), Carmen Pablo Palmero (IES Camp de Morvedre), Carlos Garay Gorrea (IES Laurona) i Samuel Arce Belmonte (IES Camp de Morvedre), rebran un Menció Especial, per la seua bona classificació en la fase territorial de l'Olimpíada.

La Universitat de València felicita l'alumnat pel seu esforç i dedicació i agraeix el treball realitzat pel professorat de batxillerat enguany, especialment complicat, en tots els nivells educatius.

La Comissió Organitzadora de l'Olimpíada de Geologia de València 2021 ha volgut agrair la participació de l'alumnat i del professorat en aquest any tan complicat, amb l'edició d'un vídeo, obra d'Alícia Giner Baixauli, i que podeu visualitzar en el següent enllaç:

Llista d'enllaços: