Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

Objectius

  • Estimular l'interès pel coneixement de les Ciències Geològiques entre els joves.
  • Premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica.
  • Divulgar la Geologia i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la Universitat.

Participants

Podran participar en l’Olimpíada de Geologia de València (GEOVAL 2021) tots els alumnes de centres d’ensenyament de la província de València, matriculats en batxillerat o 4t curs d'ESO (Atenció: veure apartat AJUDES A L'ESTUDI PER ALS GUANYADORS/ES), durant el curs 2020-2021, que no hagen complit 19 anys abans de l'1 de juliol de 2021. Es podrà presentar un màxim de 10 estudiants per centre.

No podran participar els guanyadors d'edicions anteriors a aquesta fase territorial de l'olimpíada, o aquells que han substituït els guanyadors per a representar a València en la Fase Nacional; aquesta restricció no s'aplicarà si hagueren guanyat en l'edició anterior sent alumne/a de 4t d'ESO (veure apartat AJUDES A L'ESTUDI)

Data i Lloc de realització 

Divendres 12 de Febrer de 2021 en horari de vesprada de 16.00 a 18.00 hores.

Les proves es faran en el mateix centre de l'alumnat inscrit. Un professor o professora d'un altre centre, en coordinació amb la Direcció del Centre, posarà les proves. Aquestes s'hauran enviat prèviament a la Direcció del Centre de manera telemàtica i com a documents encriptats; el dia i hora de cada prova s'envia al professorat extern la clau per a desencriptar-les. Les proves s'imprimiran en el mateix centre i, una vegada realitzades, el Comité Organitzador procedirà a la seua recollida.

En el següent document s'explica de manera detallada tot el procediment:

Continguts i proves

Hi haurà una prova teòrica (50 preguntes tipus test) relacionada amb els continguts de Geologia de 1r de Batxillerat, i una prova pràctica d’identificació de minerals, roques i fòssils (12 mostres de mà) on s'inclourà tambè una interpretació d'un paisatge geològic i un tall geològic senzill.

Per a les proves, tant teòrica com pràctica, hi haurà versions en Castellà i Valencià dels qüestionaris