University of Valencia logo Logo del portal

  • Universitat de València

Objectius

  • Estimular l'interès pel coneixement de les Ciències Geològiques entre els joves.
  • Premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica.
  • Divulgar la Geologia i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la Universitat.

Participants

Podran participar en l’Olimpíada de Geologia de València (GEOVAL 2019) tots els alumnes de centres d’ensenyament de la província de València, matriculats en batxillerat o 4t curs d'ESO (Atenció: veure apartat AJUDES A L'ESTUDI PER ALS GUANYADORS/ES), durant el curs 2018-2019, que no hagen complit 19 anys abans de l'1 de juliol de 2019. Es podrà presentar un màxim de 10 estudiants per centre.

No podran participar els guanyadors d'edicions anteriors a aquesta fase territorial de l'olimpíada, o aquells que han substituït els guanyadors per a representar a València en la Fase Nacional; aquesta restricció no s'aplicarà si hagueren guanyat en l'edició anterior sent alumne/a de 4t d'ESO (veure apartat AJUDES A L'ESTUDI)

Els tres o quatre primers classificats (depenent del nombre d'inscrits) participaran en la Fase Nacional en Càceres, el 30 de març de 2019, i si guanyen allí, participaran en la Fase Internacional, que tindrà lloc en Daegu (Corea del Sud) en agost-setembre de 2019.

Data i Lloc de realització 

Divendres 25 de Gener de 2019. La presentació es realitzarà a la Sala Charles Darwin a l'Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot, la prova teòrica es realitzarà al mateix saló i a l'Aula-Seminari de Geologia, i la prova pràctica es farà als laboratoris de l'edifici A de la Facultat de Ciències Biològiques.

Continguts i proves

Hi haurà una prova teòrica (50 preguntes tipus test) relacionada amb els continguts de Geologia de 1r de Batxillerat, i una prova pràctica d’identificació de minerals, roques i fòssils (12 mostres de mà) on s'inclourà tambè una interpretació d'un paisatge geològic o d'un esquema geològic (perfil) simple.
Per a les proves, tant teòrica com pràctica, hi haurà versions en Castellà i Valencià dels qüestionaris

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy