University of Valencia logo Logo del portal

  • Universitat de València

Què és?

El professor d'una assignatura que s'imparteix a la universitat demana als seus alumnes, com a treball, l'elaboració del guió per a una xicoteta obra de teatre sobre conceptes químics dirigida a estudiants de Batxillerat. Aquest és el punt d'arrencada del divertiment que tindran vostès ocasió de presenciar.

Es poden barrejar teatre i química?

És possible, ho hem fet i el resultat final ha estat fantàstic i increïble.
El Teatre és pura Química, la Química és pur Teatre, és essencialment una activitat acadèmica que persegueix dos objectius: en primer lloc, que els autors/actors s'enfrontin al repte de motivar a un grup de xavals i xavales de 16-18 anys cap a l'estudi de la Química, i en segon lloc, que analitzen i disseccionen les nocions químiques més bàsiques, per trobar aquesta metàfora, aquesta situació inesperada i sorprenent, que permeta aproximar-se a elles d'una manera diferent i al mateix temps, arrencar-li un somriure a l'espectador.

No estem, doncs, davant una obra representada per actors i actrius professionals. Són els mateixos estudiants, essencialment, els que li donaran vida. Han posat, això sí, tot el que tenien a mà: el seu enginy, la seua millor voluntat i l'escàs temps que les classes i les pràctiques els deixaven per assajar. Molts d'ells són estudiants de Química; uns altres, en canvi, cursen Biologia, Farmàcia o Matemàtiques, però a tots els uneix, ens uneix, la passió per aquesta disciplina nostra, tan rica, tan versàtil i tan il·lusionant.

El professor Rosendo Pou Amérigo va rebre, durant 2010, el Premi del Consell Social-Universitat de València per aquesta activitat.

Més Informació: 

Contacte: 

Correu electrònic a l'atenció de Rosendo Pou o Teresa Climent:

Busca'ns en facebook:

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy