Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

Objectius

  • Estimular l'estudi de les llengües clàssiques i la seua cultura entre els joves.
  • Premiar l'esforç i l'excel•lència acadèmica.
  • Servir de punt de trobada entre l'ensenyament secundari i la Universitat.

Participants

Podran participar en l'Olimpíada de Clàssiques 2024 tots els alumnes de centres d'ensenyament publics i privats, preferentment de la província de València, matriculats durant el curs 2023-2024 en les assignatures de Llatí i/o Grec de 2n de batxillerat. La participació és individual.

Continguts

La matèria objecte d'examen inclourà el programa vigent de les assignatures de Llatí i Grec de 1r i 2n de batxillerat, així com continguts relatius al món clàssic que s’hagen pogut adquirir en  l’ESO i en Batxillerat.

Ajudes a l'estudi per als estudiants guanyadors/es

L'alumnat que resulte guanyador de l'Olimpíada rebrà una ajuda per a l'estudi per valor de 1000 €. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que la persona guanyadora s'haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau en un centre propi de la Universitat de València.

Les ajudes a l'estudi obtingudes són personals i intransferibles i es poden fer efectives en els dos cursos següents a l'obtenció. Si l'alumnat ha resultat guanyador de les fases locals d'una o més olimpíades, successivament o simultàniament, pot fer efectiva una única ajuda a l'estudi per a una única titulació de la Universitat de València.

Cada institució col·laboradora atorgarà el premi que determine.

Calendari

  • Realització de la prova: dissabte 23 de març de 2024, a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Avg. Blasco Ibáñez, 32 de València). 
  • Publicació de resultats: dimarts 26 de març de 2024.
  • Acte d'entrega de premis de l'Olimpíada de Clàssiques de València 2024: per determinar.