Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Anàlisi Econòmica Logo del portal

Presentació

El Departament d’Anàlisi Econòmica de la  Universitat de València  uneix dues àrees de coneixement, Fonaments de l’Anàlisi Econòmica i Història i Institucions Econòmiques. És responsable de la docència de les assignatures vinculades a la teoria econòmica, l’econometria i la història econòmica, amb una aposta per la qualitat i una àmplia participació en els grups d’alt rendiment i amb docència en anglès.

El seu programa de postgrau inclou el màster en Economia, que s’imparteix en modalitat a temps complet i completament en anglès, amb una formació sòlida en microeconomia, macroeconomia i econometria, així com especialització en camps aplicats, que proporciona als estudiants l’oportunitat de continuar amb èxit la seua carrera professional en el món acadèmic i laboral.

El Departament disposa de dos programes de doctorat, programa de doctorat en Economia Industrial i programa de doctorat en Història Econòmica, dirigits a estudiants nacionals i internacionals, que generen sinergies amb les línies d’investigació de les àrees de coneixement i permeten l’obtenció del títol de doctor amb esment internacional.

Per a promoure la investigació de qualitat, el Departament, des dels seus orígens, ha impulsat la mobilitat internacional dels seus investigadors establint connexions amb altres universitats i participant en xarxes i projectes internacionals. Està actiu un programa propi d’ajudes a la investigació, obert també als PIF, amb la finalitat de facilitar l’activitat investigadora, així com l’intercanvi científic mitjançant l’organització de seminaris, conferències i congressos, i l’assistència a esdeveniments nacionals i internacionals.

Finalment, el Departament propicia la divulgació i transferència de l’activitat investigadora de les seues dues àrees, contribueix al debat econòmic i genera consultoria per a entitats públiques i privades.