Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Astronomia i Astrofísica Logo del portal

L'any 1609 Galileo Galilei va mirar per primera vegada al cel amb un telescopi. Amb ell va fer una sèrie de descobriments que canviaren per sempre la nostra percepció de l'univers. Per commemorar aquest fet la Unió Astronòmica Internacional anuncià la declaració per la UNESCO de 2009 com l'Any Internacional de l'Astronomia (AIA-IYA2009), ratificada per les Nacions Unides el 19 de desembre de 2007.

Entre els objectius de la celebració del AIA-IYA2009 està el de la divulgació de l'Astronomia entre el públic en general. Tanmateix, aprofitant l'interés que suscita aquesta rama de la ciència, la celebració de l'AIA-IYA2009 pretén també contribuir a difondre una visió moderna de la ciència i dels científics en la nostra societat.

El departament d'Astronomia i Astrofísica i l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València contribuiran a la celebració de l'Any Internacional organitzant diverses activitats (xerrades divulgatives, sessions d'observació des de l'Aula d'Astronomia i des de l'Observatori d'Aras, exposicions...) dirigides a la comunidad universitaria, centres de secundària i públic en general.