Logo de la Universitat de València Logo Departament de Biologia Vegetal Logo del portal

Participació dels professors Rafael Boluda, Luis Roca i Vicente Pons en el projecte CAPMAM

  • 20 de gener de 2021
Image de la noticia

La Unitat d’Investigació SOREiMA de la UV participa en un projecte finançat per l’AVI amb l’objectiu d’investigar la degradació de materials plàstics mitjançant la incorporació de microorganismes al compostatge

AVI logo UV

La Unitat d'Investigació en sòls, residus i mediambient (SOREiMA) del Departament de Biologia Vegetal de la Universitat de València participa en el projecte CAPMAM. Aquest projecte té com objectiu general la investigació d’aspectes microbiològics que acceleren la degradació dels materials plàstics en el procés de compostatge.

El Projecte CAPMAM està liderat per la empresa ADM BIOPOLIS a través de la unitat de seqüenciació i genòmica; i, a més de la Universitat de Valencia, formen part del Consorci l'Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) i GO-Global Omnium Medioambiente. La iniciativa està finançada per la Agència Valenciana d’Innovació (AVI) que, entre 2020 i 2021, aportarà a aquest consorci més de 450.000 euros de finançament en el marc del seu programa d'ajuda a projectes estratègics en cooperació.

En aquest projecte s’estan investigant els efectes del compostatge sobre la degradació de materials plàstics no biodegradables mitjançant la incorporació de microorganismes, així com la manera d’accelerar la degradació dels envasos biodegradables presents en els residus domèstics i l’eliminació de microplàstics continguts en els fangs de depuradora. Posteriorment, es valorarà la utilització del compost obtingut com un adob orgànic en l’agricultura.

El projecte respon a la creixent preocupació social per l’eliminació dels plàstics del medi ambient, la qual cosa s’emmarca dins del desenvolupament sostenible i l’economia circular, a més a més, suposa un gran avantatge competitiu per a les empreses de compostatge i de tractament de residus orgànics, sector emergent a la Comunitat Valenciana, el qual generarà nous llocs de treball.