El Grup de Teledetecció de Medi Ambient de la Universitat de València (UV-ERS) (abans, Unitat d’Investigació en Teledetecció, UIT) va iniciar la seua activitat l’any 1979 amb el premi d’un projecte de la NASA per a estudiar zones agrícoles mediterrànies usant les mesures des del satèl·lit HCMM. D’aleshores ençà, i de forma ininterrompuda, hem desenvolupat models físics i metodologies operacionals per estudiar la coberta vegetal per mitjà d’imatges de satèl·lit, usant sobretot dades extretes del terreny de l’espectre solar. La possibilitat de derivar un gran nombre de variables climàtiques essencials a través d’operacions que permet la caracterització de l’estat de la coberta vegetal a escala local, regional i global, i estudiar processos d’intercanvi de massa i energia en el sistema vegetació-atmosfera. Aquestes variables essencials són particularment rellevants en el context actual d’avaluació del sistema climàtic. L’anàlisi d’imatges obtingudes cronològicament –que cobreixen dècades– proporciona més informació quantitativa en l’evolució temporal del sistema.

L’experiència de la UV-ERS té un ampli reconeixement tant nacional com internacional, amb més de 20 projectes de recerca duts a terme els últims 20 anys i un gran nombre de publicacions en revistes d’alt impacte revisades per especialistes en la categoria de teledetecció (Google scholar). Les nostres activitats investigadores (identificades per l’acrònim del projecte finançat per la Comissió Europea o organismes financers espanyols) han cobert l’estudi de desertificació a la conca del Mediterrani (EFEDA, MEDALUS), la recuperació de capa de les àrees cremades (CEAM, LUCIFER), l’estudi dels processos de desertificació i degradació (Estudi de desertificació a Espanya. Fase I, HISPASED, IDEAS, TEDECVA, DeSurvey), i l’estimació de l’intercanvi del flux de carboni entre l’atmosfera i la vegetació (ARTEMIS, CLIMATE RESET, ESCENARIOS). Internacionalment, la UV-ERS té experiència reconeguda en processament i anàlisi de dades de teledetecció, com s’evidencia en la seua actual col·laboració en associacions d’excel·lència de recerca (LSA SAF) i projectes EU-FP (DeSurvey, ERMES).

Adreça:
Department de Física de la Terra i Termodinàmica
Facultat de Física
Universitat de València
Dr. Moliner, 50
46100-Burjassot, València, Espanya

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies