Logo de la Universitat de València Logo Departament de Geografia Logo del portal

Mor el professor Joan Noguera Tur

  • 4 de novembre de 2021
Mor el professor Joan Noguera Tur

Benvolguts/des seguidors/es del Departament de Geografia de la Universitat de València. Hui tenim una mala noticia. El professor Joan Noguera Tur ens va deixar el passat dilluns (1 de Novembre), després de 3 anys de malaltia.

Joan Noguera Tur va ser Professor Titular a l’àrea d’Anàlisi Geogràfic Regional. La seua tasca acadèmica en centrà en els camps de la Ordenació del Territori, la Planificació Estratègica, les geografies regionals, el desenvolupament Local i la planificació i gestió del turisme.

Com a gestor acadèmic e institucional va ser secretari del Departament de Geografia, Subdirector del Centre Internacional de Gandia i Director de l’Institut Interunviersitari de Desenvolupament Local. Com investigador va ser director fundacional del grup d’Investigació en Sostenibilitat Local y Regional “LOCSUS” (GIUV2017-402).

Volem hui aprofitar este espai per fer-li un xicotet homenatge per la seua professionalitat demostrada, sens dubte, digna d’alabar; per la seva constància, dedicació, feina, humilitat, desig de superació i compromís institucional. Amb tot i això, malgrat totes aquestes poderoses virtuts professionals, el que més ha impactat sempre a les persones que l'hem envoltat en aquest escenari acadèmic e institucional, és la seva qualitat humana. Joan Noguera era d'aquelles bones persones que ho era –i ho semblava-, i, a més, encara que s'entestin, no podien deixar de ser –i de semblar– bones persones.

D.E.P.