University of Valencia logo Logo School of Engineering Logo del portal

GI2AM aconsegueix el projecte “Estudi integrat de processos de baix cost en les biorefineries de biobutanol de segona i tercera generació”

  • November 10th, 2021
GI2AM aconsegueix el projecte “Estudi integrat de processos de baix cost en les biorefineries de biobutanol de segona i tercera generació”

La Generalitat Valenciana, dins del programa Subvencions a grups d'investigació Consolidats AICO/2021 de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, ha concedit al Grup d'Investigació en Enginyeria Ambiental (GI2AM) una subvenció per a desenvolupar el projecte “Estudi integrat de processos de baix cost en les biorefineries de biobutanol de segona i tercera generació”. El projecte compta amb una dotació de 90.000 euros per a tres anys.

Aquesta iniciativa, que té com a principals investigadors a Javier Álvarez Hornos i Carmen Gabaldón García, sorgeix com a necessitat de promoure l'activitat investigadora enfront del repte que suposa la transició cap a una economia baixa en carboni. Per aquest motiu, la finalitat del projecte resideix en l'estudi a escala de laboratori de les diferents etapes i la seua integració per a la producció sostenible de biobutanol de segona i tercera generació (2G i 3G) de grau combustible (fuel).

D'aquesta manera, la investigació se centra en el desenvolupament de processos de baix cost i/o de baixa intensitat energètica que possibilitaran el desenvolupament de solucions per a palla d'arròs, biomassa microalgal i glicerol. Cal destacar que la palla d'arròs és un residu emblemàtic en la zona de L’Albufera amb una producció de més de 90.000 tones de palla d'arròs a l'any.

Aquest projecte permetrà l'optimització i integració de cadascuna de les etapes del procés: pretractament, sacarificació, fermentació acetona-butanol-etanol (ABE) i recuperació in-situ per a obtindre biobutanol 2G i 3G de grau fuel amb el menor cost energètic possible.